Netflix izlemeye devam etten kaldırma 2020 Netflix izleme geçmişi sil

Netflix kullanan birçok vatandaş, gizlilik kurallarını bilmediğinden, izleme geçmişi veya izlemeye devam et seçeneğinden nasıl kurtulacağını da bilmiyor. Bu nedenle bu konuda sizlere yardımcı olabilecek bir makale hazırlamaya karar verdik. İşte Netflix izlemeye devam et nasıl kaldırılır detayları:

Google Haberlere Abone ol
Netflix izlemeye devam etten kaldırma 2020

Tüm dünyada olduğu gibi artık Türkiye'de de ücretli içerik izleme platformlarından birisi olan Netflix hem büyük bir zenginlik hem de büyük bir tehlike olarak karşımıza çıkmaktadır. Bütün yeni teknolojik gelişmelerde olduğu gibi iyi yönleri olduğu gibi kötü yönleri de bulunan bir platformdur Netflix. Kullanmak ya da kullanmamak tamamen kişilerin kendi özgür iradelerine kalmış, kimsenin zorla izletmek veya izlemek zorunda olmadığı bir platformdur. Ancak bu platforma üyelik yapan bazı ailelerin, vatandaşların şikayetçi oldukları konular var. Örneğin, bütün aile bireylerinin aynı filmleri, dizileri veya belgeselleri görmesi, çocuk veya yetişkinlerin aynı içerikleri görüyor olabilmesi bir sorun teşkil ediyor. Ancak Netlix aslında bu tür sorunların tamamına çözüm bulmuş durumda. İstendiği takdirde bütün gizlilik ayarları yapılarak, çocuklara göre içerikler dışında çocuklara herhangi bir içerik gösterilemeyebiliyor. Aynı şekilde yetişkinler için de gizililik seçenekleri bulunuyor. Peki Netflix izlemeye devam et kaldırmak için ne yapmalıyım veya Netflix izleme geçmişi nasıl silinebilir?

İzleyenler bilirler Netflix'in şöyle bir özelliği var, herhangi bir filme veya diziye tıklayarak kısa bir ön izleme yaptığınız zaman, o film veya dizi otomatik olarak izleme geçmişinize ekleniyor. Daha sonra sık sık "İzlemeye Devam Et" şeklindeki bir menü altında sizlere önerilerde bulunuluyor. Ancak birçok vatandaş, bu izleme listesinin bir daha karşısına çıkmasını istemiyor. Herkesin kendisine göre sebepleri olabilir bu konuda. Ancak bazı kullanıcılar bunun nasıl yapıldığını bilmiyor. Şimdi bu makalemizde hayırlı bir iş yaparak izleme geçmişinin nasıl temizlendiğini sizlere anlatmış olacağız. 

Adım adım Netflix izleme geçmişini silme veya Netflix izlemeye devam et seçeneğini kaldırma tarifi:

1. Adım: Öncelikle Netflix hesabımızla giriş yapıyoruz. 

2. Hesabımızla giriş yaptıktan sonra sağ üst menüsünden ismimizin yazdığı alana tıklıyoruz. 

3. Adım: Burada "Hesap" sekmesine tıklıyoruz.

4. Adım: "Profil ve Ebeveyn Kontrolleri" seçeneğinden "kendi profilinizi" tıklıyorsunuz.

5. Adım: Burada açılan seçeneklerde dördüncü sırada, "İzlem Etkinliğim" başlığı bulunuyor. Buraya tıklıyoruz. 

6. Adım: Tıkladıktan sonra karşımıza şu ana kadar izlediğimiz veya göz attığımız filmler, diziler ve belgeseller çıkıyor. 

7. Adım: Bu listede yer alan bütün içerikli silmek için en alttaki "kaldır veya sil" butonuna tıklıyoruz. Tek tek kaldırmak için ise karşısında yer alan "kaldır" seçeneğini seçerek sadece kaldırmak istediğiniz, görülmesini istemediğiniz yapımı kaldırabiliyorsunuz. 

Hepsi bu kadar. İyi seyirler.

Yorumlar