Nesrin Akarsu kimdir, nerelidir? (Barış Akarsu'nun kız kardeşi)

Nesrin Akarsu, şu sıralarda sinema salonlarında hayatı beyaz perdeye yansıyan merhum sanatçı Barış Akarsu'nun kız kardeşidir.

Google Haberlere Abone ol
Nesrin Akarsu kimdir, nerelidir?

Nesrin Akarsu kimdir, nerelidir soruları Barış Akarsu'nun hayatını anlatan filmin vizyona girmesiyle birlikte sorulmaya başlandı. Şarkıcı Barış Akarsu 2007 yılında Bodrum yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış, beş gün sonra da hayatını kaybetmişti. Akarsu'nun hayatı "Barış Akarsu Merhaba" isimli filimle beyaz perdeye yansıdı. 

Barış Akarsu'nun hayatını anlatan filmde aile bireylerine de yer veriliyor. Filmde Nesrin Akarsu'nun kim olduğu soruları da merakla soruluyor. 

Nesrin Akarsu, kardeşi gibi kendisi Bartın ilinin Amasra ilçesinde dünyaya geldi. Özel hayatıyla ilgili çok fazla bilgi bulunmasa da evli ve 10 yaşında bir kız çocuğu annesi olduğu biliniyor.

Nesrin Akarsu kimdir, nerelidir?
Nesrin Akarsu 

 

Nesrin Akarsu, filmle ilgili olarak Habertürk'e verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Filmin topluma nasıl bir mesaj vermesini istediği sorulan Nesrin Akarsu, "Ben ağabeyimin başarısını vermesini umarım. Amasra küçük bir şehir. Amasra'da kalanlar oluyor ama bazılarının durumları iyi bazılarının durumları nasıl bilmiyorum ama iyi ki ağabeyim Amasra'dan çıkmış, yeteneğini, başarısını gösterdi. Bu filmde “hiçbir şey olanaksız değil” mesajı çok önemli. Bir çocuğun böyle küçük bir yerde nasıl bir başarıya ulaşacağını ve tabii başarıya ulaşırken de hayatta nelerle karşılaşacağını anlatan bir film. Bu, maddi anlamda bir sıkıntı olabilir, 'ailemin desteği olmadan, kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum' olabilir ya da aşk yaşantısı olabilir. Hayalinin peşinden koşmasının, hedefleri olmasının ve kısa zamanda başarıya ulaşmasının herkese ilham olmasını dilerim." demişti. 

Nesrin Akarsu kimdir, nerelidir?
Nesrin Akarsu

 

Ağabeyi Barış Akarsu'nun hayali de sorulan Nesrin Akarsu, "Ağabeyimin en büyük hayali beni 'dünya benim sesimi tanısın'dı. Şarkılarının yurt dışında da dinlemesi üzerine kurduğu hayalleri gerçekleştirmek için hep çok çalışırdı. 29 Haziran – 5 Temmuz arasında Amasra’da düzenlenen anma etkinlikleri 15 yıldır devam ediyor. Amacımız ağabeyimin duygularını, felsefesini, hedeflerini aktarmak. Ayrıca, öylesine yufka yürekli ve sevecen birisiydi ki korsan CD’lerini satanlara “onlar da ekmek parası” peşinde diye kızamazdı." şeklinde konuşmuştu. 

Gençlerin Barış Akarsu'nun hayatından nasıl bir mesaj alması gerektiğine yönelik bir soru üzerine ise Nesrin Akarsu şunları söylemişti: Hayallerinden vazgeçmesinler. Çünkü ağabeyim bunu yaptı, hayallerine kavuştu. Ağabeyim her zaman, "Ben sahnede olmak istiyorum, ben sahne adamıyım" derdi ve bunu söylerken daha ne akademiye girmişti ne şarkı vardı. Hiçbir şey yoktu. Bunu ünlü olmadan önce söylüyordu sık sık "Ben sesimi duyurmak istiyorum, benim yerim sahneler" diyordu. Kimse hayallerinden vazgeçmesin. Ağabeyimin özellikle bu konuda ilham olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca hayvanseverliği, çocuklara olan sevgisi, hümanistliği ve hayırseverliği Bu yönleri de filme taşındı.

Barış Akarsu hayatını kaybettiğinde henüz 28 yaşındaydı. 

Yorumlar