Nejat Çuhadaroğlu kimdir, nerelidir?

Nejat Çuhadaroğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, ne iş yapıyor, uzmanlık alanı nedir? İşte Nejat Çuhadaroğlu biyografisi veya özgeçmişi

Google Haberlere Abone ol
Nejat Çuhadaroğlu kimdir, nerelidir?

Nejat Çuhadaroğlu kimdir, nerelidir, mesleği, uzmanlık alanı nedir, neden son günlerde gündeme geldi? Nejat Çuhadaroğlu biyografisi veya özgeçmişi nedir? işte detaylar: 

Nejat Çuhadaroğlu kimdir, nerelidir?
Nejat Çuhadaroğlu

 

Türkiye'nin metal ve alüminyum sanayisini bilenler genel olarak Çuhadaroğlu soyadını ve Nejat Çuhadaroğlu'nu bilir. 

Sektörü ve bu soyadını duymayanlar için Nejat Çuhadaroğlu biyografisi şöyle:

Nejat Çuhadaroğlu 1966 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Çuhadaroğlu, 1989-2007 yılları arasında Çuhadaroğlu Grup şirketlerinde Pazarlama Müdürü/Genel Müdür Yardımcılığı/Genel Müdür/ Yönetim Kurulu Üyeliği/CEO'luk görevlerini yürüttü. 

Nejat Çuhadaroğlu, 2007 yılından itibaren, dönüşümlü olarak, Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş. ve Çuhadaroğlu Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir.

İstanbul Sanayi Odası Meslek Komiteleri'nde üye ve başkanlık ile İSO Meclis Üyeliği yapmıştır.

Çuhadaroğlu aynı zamanda İMSAD üyesidir.

Babası yüksek mimar, annesi Güzel Sanatlar ve kendisi ekonomi bölümü mezunu olan Nejat Çuhadaroğluf, Türkiye'nin sayılı maket, diorama ve savaş malzemeleri koleksiyonerlerinden birisidir.

Otuz yıllık birikimi ile oluşturduğu Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi’ni, Şirketler Grubu'nun Çağlayan’daki binasında, Haziran 2014'te ziyarete açmıştı. 

Nejat Çuhadaroğlu, en son BloombergHT'de Aslı Şafak'ın konuğu olmuştu. 

 Nejat Çuhadaroğlu, iş adamı kimliğiyle gösterdiği başarıdan ziyade Hisart Müzesi'ne verdiği önemle öne çıkıyor. Zira bu müzeyi inşa etmek için çok emek harcadığını söylüyor. 

Çuhadaroğlu Hisart Müzesi için şunları söylemişti: 

nihat çuhadaroğlu
Nihat Çuhadaroğlu Hisart Müzesi'nde

 

- 35 yıldır maket yapıyorum. Burada gördüğünüz canlandırma maketlerinin hepsinde emeğim var. Bir yıl öncesine kadar tüm maketleri kendim yapıyordum. Bir yıldır müzede atölyemiz de var.

 - Dünyada döneminin orjinal giysi ve malzemeleriyle giydirilmiş bu kadar mankenin bulunduğu başka müze yok. Canlandırılan her sahnede senaryo, proje bana ait. Son tamamlamaları da ben yaparım.

- 25 yıldır dünyanın çeşitli ülkeleri, şehirler, Anadolu’nun her köşesinden obje ve eser topluyorum.

- Müzenin varlıkların tümünün sergilenmesinden yanayım. “Eserlerin yüzde 1’i sergide, gerisi depoda” yaklaşımı yanlış. Ayrıca, müzemizi gezen yetkililerin daha büyük bir yere ihtiyacımız olduğunu görsün istiyorum.

- Annem resim ve heykel bölümü mezunu. Babam da yüksek mimar. Annem küçüklüğümde yaptığım resimleri yırtardı. “Eyvah, bizim oğlan ressam olacak, sürünecek” derdi. İş insanı olmamı istiyordu.

- Selçuklu dönemi silahları en çok bu müzede sergileniyor. Amerika’da özel bir koleksiyondan aldım.

- 2. Mahmud’a ait bu silahın dünyada eşi, benzeri yok. Her bölümünden hançer de çıkıyor. Çakmaklı. Tek çakmak çakılınca 7 namlu birden ateş ediyor.

Nejat Çuhadaroğlu kimdir
Hisart Müzesi

 


 

 

 

Yorumlar