Nejat Altıntaş kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Nejat Altıntaş son dönemlerde televizyon ekranlarında yorumlarıyla dikkat çeken doktorlar arasında yer alıyor. İşte biyografisi:

Google Haberlere Abone ol
Nejat Altıntaş kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Son dönemlerde televizyon ekranlarında sıkça gördüğümüz isimler arasında yer alan Doçent Doktor Nejat Altıntaş kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir gibi soruların cevapları da merak konusu oldu. İşte Doç. Dr. Nejat Altıntaş hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

Doç. Dr. Nejat Altıntaş Ankara'da bulunan Hacettepe Universitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Süreyyapaşa Hastanesi Göğüs Hastalıkları Hastanesinde Göğüs Hastalıkları Uzmanlığı alanında ihtisas yaptı. Sağlık Bakanlığına bağlı Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesinde Göğüs Hastalıkları Uzmanı olarak görev yaptı. 

Samsun'da bulunan 19 Mayıs Üniversitesi Tip Fakultesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalında görev yaptı.

Prof. Dr. Altıntaş son olarak FOX TV'de yayınlanan Çağla Şikel'in programına katılarak koronavirüs hakkında önemli bilgiler paylaştı.

 

Samsun'da görev yaparken aynı zamanda Amerika Birleşik Devletlerinin Tıp sınavları olan USMLE sınavlarından Step1, Step2 ve Step 3 sınavlarının her üçünü ve ingilizce TOEFL sınavını başarıyla geçerek Harvard Tıp Fakültesi Uyku Kliniğinde research asistanı olarak American Thorasic Society başkanı Prof.Dr. Atul Malhotra’nın yanında çalıştı.

Nejat Altıntaş Kimdir, nerelidir, kaç yaşında uzmanlık alanı nedir

Daha sonrasında Pittsburgh Universitesi Uyku kliniğine gelerek Post-doctoral fellowship programını, American Academia of Sleep Medicine Başkanı Prof.Dr. Patrick Strollo’nun yanında yaptı.

2015 yılında Holllanda’da Avrupa Göğüs Hastalıkları Board sınavını geçerek “European Diploma in Respiratory Medicine”diplomasını almaya hak kazandı.

Türkiyeye döndükten sonra Namık Kemal Üniveristesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalına başladı. 2016 yılında Türk Göğüs Hastalıkları Board sınavını geçti.

2017 yılında doçentlik sınavını başarıyla geçerek Göğüs Hastalıkları Doçenti ünvanını aldı. 

Halen Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışmaktadır. Journal of Turkish Sleep Medicine dergisinin Editöryardımcılığı görevini yürütmektedir. Torakd Derneği Uyku çalışma Gurubu sekreteridir. 

Prof. Dr. Nejat Altıntaş son olarak FOX TV'de yayınlanan Çağla Şikel'in programına katılarak koronavirüs hakkında önemli bilgiler paylaştı. Özellikle de koronavirüsün insan bedenine verdiği zarar ve tahribat konusunda değerli bilgiler paylaştı.

 

Yorumlar