Nedim Kaya kimdir nerelidir neden vuruldu kim saldırdı?

Nedim Kaya kimdir sorusu İstanbul'da fuar alanında gerçekleşen silahlı saldırı sonrasında merakla sorulmaya başlandı. AK Parti'den bir dönem aday adayı olduğu bilinen Kaya'nın kimler tarafından hedef alındığı merakla araştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Nedim Kaya kimdir nerelidir neden vuruldu kim?

Mardinli iş insanı Nedim Kaya, fuar merkezinde silahlı saldırıya uğradıktan sonra, "Nedim Kaya kimdir nerelidir şirketleri hangisi?" soruları merakla sorulmaya başladı. 

NEDİM KAYA KİMDİR?

Mardin Tanıtım Günleri'nde iş insanı Nedim Kaya, silahlı saldırıya uğradı. Saldırgan olay yerinden kaçarken, Kaya hastaneye kaldırıldı.

Nedim Kaya
Nedim Kaya'nın vurulduğu anlar

 

Nedim Kaya, Mardin doğumlu başarılı bir iş insanıdır. Anadolu Üniversitesi İİBF İktisat bölümünden mezun olan Kaya, halen Nedim Kaya Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Sivil toplum kuruluşlarında da aktif roller üstlenen Kaya, İstanbul Mardinliler Derneği Başkanlığı ve Mardinli İşadamları Derneği Genel Başkan Yardımcılığı gibi önemli pozisyonlarda bulunmuştur. Ayrıca, İstanbul Kuyumcular Odası ve TÜRSAB üyesidir ve geçmişte Mardinspor'da önemli görevler üstlenmiştir.

Kişisel Bilgiler

  • Nedim Kaya kimdir? Mardin doğumlu, başarılı bir iş insanı ve Nedim Kaya Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanıdır.
  • Nedim Kaya nerelidir? Mardin, Türkiye.
  • Nedim Kaya kaç yaşındadır? (Doğum tarihi verilmediği için yaş bilgisi belirtilmemiştir)

Eğitim ve Kariyer

Nedim Kaya, eğitimini Anadolu Üniversitesi İİBF İktisat bölümünde tamamlamıştır. Genç yaşta aile şirketlerinde çalışmaya başlayan Kaya, ticaret alanında önemli deneyimler kazanmıştır. Şu anda Nedim Kaya Şirketler Grubu'nun kurucu Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Sivil Toplum Çalışmaları ve Diğer Görevler

Kaya, sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol almıştır. İstanbul Mardinliler Derneği Başkanlığı ve Mardinli İşadamları Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir. Ayrıca, İstanbul Kuyumcular Odası ve TÜRSAB üyesidir. 1990-92 yılları arasında Mardinspor'da Bakanlık ve Onursal Başkanlık yapmıştır.

Nedim Kaya kimdir
Nedim Kaya

 

Mardin Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Mardin Tanıtım Günleri'nde, Atatürk Havalimanı'ndaki fuar alanında, saat 18.40 sıralarında bir olay meydana geldi. İddialara göre, bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma sırasında iş insanı Nedim Kaya silahla vuruldu.

Bacağından yaralanan Kaya'ya ilk müdahale çevredekiler tarafından yapıldı.

Saldırgan, Kaya'yı yaraladıktan sonra etrafa ateş ederek olay yerinden bir araçla kaçtı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Yaralı Nedim Kaya, polis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı ve tanıtım günlerinin yapıldığı alan güvenlik önlemleri altında boşaltıldı.

Polis ekipleri, incelemelerin ardından kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Saldırganın kaçış anları ise kameralara yansıdı.

Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.

Nedim Kaya kimdir
Nedim Kaya ve Murat Kurum

 

Yorumlar