Necip Hablemitoğlu suikastının kilit ismi Ukrayna'da yakalandı

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının kilit isimlerinden biri olduğu ileri süren bir kişi Ukrayna'da yakalandı. Suikast şüphelisinin Türkiye'ye iadesi için çalışmalar sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Necip Hablemitoğlu suikastının kilit ismi Ukrayna'da yakalandı

Hablemitoğlu suikastının kilit isimlerinden olduğu belirtilen N.G.B isimli bir kişi Ukrayna'da yakalandı. Daha önce ölümü hakkında pek iddia ortaya atılan Hablemitoplu'nun FETÖ uyarısında bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Soğukkanlılıklı işlenen cinayetin ardından dava bir türlü ilerleyememiş ve Hablemitoğlu suikastı davası rafa kaldırılmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ çatı davası kapsamında yeniden açılan soruşturmada Hablemitoğlu suikastının bilerek rafa kaldırıldığı yönünde kuvvetli bulgular ortaya çıkmıştı. 

Ankara Başsavcılığı tarafından yeniden açılan dava kapsamında özel bir ekip kuruldu. Hablemitoğlu'nun suikastten hemen önce katilleri tarafından takip edilmiş olabileceğini düşünen ekip Hablemitoğlu'nun cinayetten önce gittiği yerleri baz istasyonlar kayıtlarından tespit etti. Bu sırada Hablemitoğlu'nun bulunduğu yerde olduğu tespit edilen N.G.B ismi ortaya çıktı. Şüphelinin eski bir özel kuvvetler komutanlığı mensubu yüzbaşı olduğu belirtildi.

N.G.B.'nin Ukrayna'da yakalanmasının hemen ardından Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı harekete geçmiş ve şüphelinin iadesi için en üst seviyede görüşmeler yapmaya başlatılmıştı. Hablemitoğlu'nun suikast şüphelisinin Ukrayna'dan iade edilmesi sonrası, 17 yıldır karanlıkta kalan cinayetin tüm şüphelilerine ulaşılması bekleniyor.

Yorumlar