Necdet Özel'den 'kaçıyor' ifadelerine tepki

Darbe komisyonuna yazılı ifade vermek isteyen Necdet Özel, kendisini kaçmakla suçlayanlara tepkili.

Google Haberlere Abone ol
Necdet Özel'den 'kaçıyor' ifadelerine tepki
Sonhaberler / Haber Merkezi

Meclis'te kurulan FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, davetiye gönderdiği eski genelkurmay başkanlarından Hilmi Özkök ve Işık Koşaner'i dinledi.Yaşar Büyükanıt rahatsızlandığı için gelemedi, İlker Başbuğ daha ileri bir tarih verilmesini istedi.

Bir önceki Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ise “Komisyonunuzun çalışmalarına katkıda bulunabilmem için konuyla ilgili tüm sorularınızın tarafıma lütfedip yazılı olarak bildirilmesi halinde yanıtları komisyonunuza takdim edeceğimi bilgilerinize sunarım” diyerek komisyona bir başvuruda bulundu.

Özel’in bu talebine komisyon üyelerinden tepki geldi.​Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Necdet Özel'i "komisyondan kaçmakla" suçladılar ve "siyaseten aklanması için gelmesi gerekir" gibi yorumlar yaptılar.

Özel Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun sorularını yazılı olarak cevaplamak istemesi hakkında "Komisyonda ne sorulacağını bilmediğiniz için hazırlık yapmamış oluyorsunuz. Sorunun sorulduğu andaki bilgilerle ve anında cevap vermek eksikliklere yol açabilir. Ben gerçekten komisyona katkıda bulunmak istiyorum. Ben üzüm yemek istiyorum" diye konuştu.

Bu tutumu Meclis'teki dört parti tarafından da eleştirilen, "kaçmakla" suçlanan, Orgeneral Özel, Hürriyet'ten Fikret Bila'ya yaptığı açıklamada “Benim anlım ak. Kaçmak ne demek? Niye kaçayım? Kaçacak olsam 2011’de kaçardım. Ben elini taşın altına koymuş biriyim. O dönem gidenler gibi yapmadım, görevi üstlendim ve elimi taşın altına koydum" fiadesini kullandı.
 

Yorumlar