Nazi selamına karış çıkan genç öldürüldü

Rusya'da bir grup Neonazi gencin Nazi selamına karşı çıkan Belaruslu genç grup tarafından öldürüldü

Google Haberlere Abone ol
Nazi selamına karış çıkan genç öldürüldü

Birkaç yıl önce Rusya’nın St. Petersburg şehrine çalışmak için gelen Belarus vatandaşı 27 yaşındaki İgor İ., neonazi görüşleri tasvip etmediği gerekçesiyle öldürüldü. Rusya’nın St. Petersburg şehrinde Belaruslu bir genç, neonazi görüşlere sahip bir grup Rus tarafından öldürüldü.

by24.org sitesinde yer alan habere göre, St. Petersburg Emniyet Müdürlüğünden gazetecilere yapılan açıklamada olayın Bronitskaya sokağında meydana geldiği bildirildi. Söz konusu adreste, olayın gerçekleştiği 18 Şubat Cumartesi günü gencin The Exploited adlı pank grubunun konserini dinlemek için “Kosmonavt” kulübüne geldiği belirtildi. Konserden sonra binanın önünde neonazi görüşlere sahip Rus gençlerin toplanmaya başladığı ve onların aşırı sağcı sloganlar atarak elleriyle Nazi selamı verdiği ifade edildi. Rus gençlerin davranışını beğenmeyen Belaruslu genç uyarıda buludu.

Gencin kız arkadaşı Yekaterine olanları, “İgor onların Nazi selamı vermemesini istedi. Hemen sonra kavga başladı ve nazi grubundan biri İgor’in karnına bıçak sapladı. Daha sonra suçlular kaçtılar.” diye anlattı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen Belaruslu genç hastaneye götürüldüğü sırada hayatını kaybetti. Rus polisinin Belaruslu genci öldürenleri yakalayamadığı bildirilirken, İgor’in naaşının ailesine teslim edildiği ifade edildi.

Yorumlar