Nasuh Çulcu kimdir, nerelidir? Hasan Cevher'i öldüren polis kim?

Nasuh Çulcu kimdir, nerelidir? Hasan Cevher'i öldüren polis kim? Emniyet Müdür Yardımcısı Cevher'i neden öldürdü? Mahkeme tarafından tutuklanan Çulcu'nun ifadesi ortaya çıktı. Çulcu'nun kadın komiseri rahatsız ettiği doğru çıktı. İşte gelen en son bilgiler:

Google Haberlere Abone ol
Nasuh Çulcu kimdir?

Nasuh Çulcu kimdir, nerelidir? Hasan Cevher'i öldüren polis kim? Müdür Yardımcısı Cevher'i neden öldürdü?

Polis memuru Nasuh Çulcu tarafından vurulan Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, kaldırıldığı hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Polis memuru Çulcu'nun amirin vurarak öldürdükten sonra olay yerinden kaçmaya çalıştığı öğrenildi.

Nasuh Çulcu kimdir, nerelidir? Hasan Cevher'i öldüren polis kim?
Şehit edilen emniyet müdür yardımcısı

 

Kaçarken diğer polis memurları tarafından ayağından vurularak etkisiz hale getirilen Çulcu, yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Nasuh Çulcu hakkında henüz çok fazla detay bulunmuyor; ancak konuyla ilgili valilikten açıklama geldi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, 13 Temmuz 2021 günü saat 13.50 sıralarında Hakkari Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli İkinci Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Cevher’in polisevinde yemek yediği esnada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Nasuh Çulcu tarafından 3 el silahla ateş edilerek vurulduğu belirtildi.

Açıklamada, “Polis memuru Nasuh Çulcu olay yerinden kaçtığı esnada görevli polisler tarafından ayağından vurularak etkisiz hale getirilerek yakalanmıştır. Emniyet Müdürü Hasan Cevher, Hakkari Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur” denildi.

Çulcu'nun Cevher'i neden öldürdüğüne dair çeşitli iddialar söz konusudur. Bunlardan biri de Çulcu'nun bir kadın komiseri sık sık rahatsız etmesi üzerine Hasan Cevher'in konuya müdahale ederek tutanak tutturması olduğu yönündedir.

TUTUKLANDI

Hasan Cevher'i katleden polis memuru Nasuh Çulcu, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Çulcu, ifadesinde, hakkında bir kadın komiseri rahatsız ettiği gerekçesiyle görevden uzaklaştırma kararı verildiğini anlattı.

Çulcu, bu durumu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cevher ile görüştüğünü, kendisine "Ben istifa edeceğim ve o kızı da şikayet edeceğim" dediğini kaydetti.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cevher ile tartıştığını, kendisine hakaret ettiğini ileri süren Çulcu, Polisevinden ayrıldıktan sonra açığa alındığını öğrenince silahını alıp olay yerine geri döndüğünü söyledi.

Yemekhanede tek başına oturan Cevher'in yanına giderek elindeki silahla ateş ettiğini anlatan Çulcu, "Kendimi kaybetmiştim. Öldürme amacıyla ateş etmedim. Ne yaptığımı bilmiyordum" diye savunma yaptı.

Olaydan sonra elindeki tabancayla söz konusu kadın komiseri aradığını belirten Çulcu, "Karşıma çıkanlara 'kendimi de kendisini de vuracağım' dedim. Ancak onu bulamadım" dedi.

Çulcu, Polisevinden çıkarken, dışarıda bekleyen polislerce bacağından vurulduğunu sözlerine ekledi.


 

Yorumlar

Bsb Tunceli Çemişgezek ilk okul arkadaşım