Nar Mektep Derneğinden ihtiyaç sahiplerine yardım

"2022 yılı içinde diğer yardımlar da dahil 10 milyon lirayı aşkın ürün kurtarılarak ekonomiye kazandırıldı ve ihtiyaç sahiplerine verildi. Ankara'da hiçbir ürünün ziyan olmaması için tüm mağazaları bu sisteme dahil edebilmek istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Nar Mektep Derneğinden ihtiyaç sahiplerine yardım

Nar Mektep Derneği tarafından "Gıda Bankacılığı" projesi kapsamında, ihtiyaç sahibi çocuklar ve ailelerine gıda, giysi ve ev tekstili yardımında bulunuldu.

İhtiyaç sahibi çocuklar ve aileleri, Altındağ Yeşilöz Mahallesi'ndeki etkinlikte, yardım malzemelerini dernek görevlilerinden teslim aldı. Çocuklar, oyuncak ve giysileri, birbirlerine göstererek kendileri seçti.

Dernek Başkanı Fatih Boran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında hayata geçirdikleri "Gıda Bankacılığı" projesiyle hem atık ve israf edilen giysilerin çevreye etkileri konusunda farkındalık oluşturmayı hem de ihtiyaç sahiplerine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Yaklaşık 5 yıldır bu faaliyetleri sürdürdüklerini belirten Boran, sahada aktif çalışan 17 kişinin, gıdaları alarak dağıtımı yaptığını anlattı.

Boran, "Geçen yıl 3,5 milyon lira değerindeki gıdayı insanlara teslim ettik. 2022 yılı içinde diğer yardımlar da dahil 10 milyon lirayı aşkın ürün kurtarılarak ekonomiye kazandırıldı ve ihtiyaç sahiplerine verildi. Dernek olarak Ankara'da hiçbir ürünün ziyan olmaması için tüm mağazaları bu sisteme dahil edebilmek istiyoruz." diye konuştu.

- "Bir ton eş değerindeki giysinin maliyet bedeli 200 bin lira"

"Gıda Bankacılığı" kapsamında, bugün yapılan faaliyetle 1 tona eş değer giysi bağışı aldıklarını aktaran Boran, buradaki çocuklara ve ailelerine giysileri dağıtacaklarını söyledi.

Gıda yardımında da bulunacaklarını dile getiren Boran, sözlerine şöyle devam etti:

"Gıda Bankacılığı, sadece gıda değil, aynı zamanda giyim, yakacak, ev tekstili ve hijyen ürünlerini kapsıyor. Biz insanları doyurabilmeye çalışmanın yanı sıra açlıkla ve israfla mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi ederken de aslında çevreye ve sürdürülebilirliğe katkı sunuyoruz. Bugün dağıtacağımız 1 ton eş değerindeki giysinin maliyet bedeli 200 bin lira. Böylece hem ihyacı gideriyor hem de 200 bin liralık ürünü ekonomiye kazandırmış oluyoruz."

Fatih Boran, gıdaların çoğunluğunun meyve ve sebze ağırlıklı olduğunu belirterek, "Bu ürünleri, soğuk zincirin sağlandığı araçlarımızla doğrudan ürün satışının yapıldığı yerlerden teslim alarak 1 saat içinde ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz." dedi.

Boran, giyim ve tekstil ürünlerinin tamamının, hiç kullanılmamış seri sonu ürünlerden oluştuğunu bildirdi.

Yorumlar