Nantes, Ranieri'yi açıkladı

- Profesyonel Futbol Ligi'nin izni sonrası Ligue 1 ekiplerinden Nantes, İtalyan teknik adam Ranieri ile 2 yıllık anlaşmaya vardığını duyurdu

Google Haberlere Abone ol
Nantes, Ranieri'yi açıkladı


İSTANBUL (AA) - Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Nantes, 65 yaşındaki İtalyan teknik direktör Claudio Ranieri ile 2 yıllık anlaşma sağladı.

Nantes Kulübünden yapılan açıklamada, İtalyan teknik adamla 2 yıllık anlaşmaya varıldığı bildirildi. Sözleşmenin detaylarıyla ilgili bir bilgi paylaşılmadı.

Fransa'da kurallar gereği 65 yaş ve üzeri teknik direktörler özel izinle çalışabilirken, Ranieri için Nantes Kulübünün yaptığı başvuru, Fransa 1. ve 2. lig kulüplerinin bağlı olduğu Profesyonel Futbol Ligi (LFP) tarafından geçtiğimiz günlerde kabul edilmişti.

Daha önce Atletico Madrid, Chelsea, Juventus, Roma, Inter gibi birçok üst düzey kulüpte görev alan İtalyan teknik adam, en son İngiltere'nin Leicester City ekibini çalıştırmış ve 2015-2016 sezonunda takımıyla şampiyonluk yaşayarak tarihi başarı elde etmişti. Geçen sezonun ortasında ise kötü gidiş nedeniyle Leicester City, Ranieri'nin görevine son vermişti.

Yorumlar