Naksan Holding davası

- Gaziantep'te FETÖ'nün "para kasası" olduğu iddia edilen Naksan Holding'in eski yönetim kurulu başkanı tutuklu sanıklar Cahit Nakıboğlu ile oğlu Taner Nakıboğlu'nun da aralarında bulunduğu 25 sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Naksan Holding davası

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "para kasası" olduğu iddia edilen Naksan Holding'in eski yönetim kurulu başkanı Cahit Nakıboğlu ile oğlu Taner Nakıboğlu'nun da aralarında bulunduğu 25 sanığın yargılanmasına devam edildi.

9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, "silahlı terör örgütü yönetme", "silahlı terör örgütüne üye olma", "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında kanuna muhalefet", "suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi hakkında kanuna muhalefet", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama" ve "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçlarından cezalandırılması talep edilen tutuklu sanıklar Cahit ve oğlu Taner Nakıboğlu ile 13 tutuksuz sanık ve avukatları hazır bulundu.

Tanık olarak dinlenen Mehmet Durdu Yetkinşekerci, tutuklu sanık Cahit Nakıboğlu'nun örgütün bölge sorumlusu Mehmet Kocatürk (firari) ile il sorumlusu Murat Elmas (firari) iş yerinden kovduğuna şahit göstermesiyle ilgili, "Böyle bir olay hatırlamıyorum, üzerinden 6 yıl geçti." dedi.

Tutuklu sanık Cahit Nakıboğlu ile 35 yıllık arkadaşlığı olduğunu ifade eden Yetkinşekerci, "Cahit Bey'in olmadığı bir yemekte milletvekilimiz Ahmet Uzer ve Mehmet Ali Sağlamcı ile bir lokantada otururken Mehmet Kocatürk gelerek Cahit Nakıboğlu'nun kendisini fabrikaya alınmaması konusunda talimat verdiğini ve kendisine hakaret ettiğini söyledi. Biz de Kocatürk'e 'Bunun sırası mı biz ne karışırız, bizi ne ilgilendirir' dedik." diye konuştu.

Olayın zamanının sorulması üzerine Yetkinşekerci, şunları anlattı:

"Kış zamanında yaşandı, çünkü lokantada içeride oturuyorduk. 2012 yılının mart, nisan ya da şubat ayı olabilir. Sonraki günlerde Cahit Bey ile olduğumuz bir toplantıda bu konu konuşuldu. Cahit Bey, bu adamları biraz küfürlü bir ifadeyle 'Ben bunları kovdum, bunlar şerefsiz.' dedi."

Mahkeme Başkanı Murat Çolak, "Neden kovmuş, sebep neymiş?" sorusunu Yetkinşekerci, "Bilmiyorum" diye yanıtladı.

Yetkinşekerci "Gaziantep Ticaret Odası seçimleri sırasından Cahit Nakıbooğlu ile Mehmet Kocatürk arasında sürtüşme oldu mu?" sorusuna da "Kocatürk ve ekibinin ticaret odasından aktif olduğunu duydum. Ben de o seçimlerde meclis seçimini kaybetmiştim. Cahit Nakıboğlu, Kocatürk ile hareket etmiyordu ama sürtüşme oldu mu bilmiyorum." yanıtını verdi.

Tanık olarak dinlenen Mehmet Ali Sağlamcı da lokantada oturdukları sırada Mehmet Kocatürk'ün geldiğini ve Cahit Nakıboğlu'nun kendisini fabrikadan kovduğunu vurgulayarak, "3-4 gün sonra Cahit Bey ile bir araya geldiğimde küfürlü bir şekilde Mehmet Kocatürk'ü sürdüğünü söyledi. Nakıboğlu, Kocatürk'ün üzerine vazife olmayan işlere karıştığını söylerdi." diye konuştu.

Sağlamcı, "Cahit Nakıboğlu ile Mehmet Kocatürk arasında sürtüşme oldu mu?" sorusuna hatırlamadığını belirtti.

Tanık Muhittin Gökgöz de Naksan Holding'de çalıştığını ve Nakıboğlu ailesinin babadan kalma kira gelirlerini takip ettiğine belirterek, "Maaşlı çalışıyordum. Emekli olduktan sonra maaşımı elden alıyordum." diye konuştu.

Maaş konusunda tanık ile Mahkeme Başkanı Çolak arasında diyaloğun yaşanması üzerine sanık Taner Nakıboğlu söz isteyerek, "Kendisine 'emekli olduktan sonra kiraların gelirleriyle ilgilen' gibi denilmiş olabilir" demesi üzerine Mahkeme Başkanı Çolak, sanığı "Yorum yapma sorun varsa soru sor" diyerek uyardı.

Tanık Necmettin Memiş, Naksan grubu şirketleri hakkında bilgisi olmadığını ancak Naksan grubunun FETÖ ile alakalı okul ve yurtları olduğunu bildiğini söyledi.

Soruşturma aşamasındaki ifadesi hatırlatılan Memiş, "Bir öğlen yemeğinde Emre Nakıboğlu'nu görmüştüm, bu yemekte ben de vardım. Bu yemekte cemaat sohbeti olmuştu. Himmet toplama olayı olmadı, Emre Nakıboğlu himmet vermedi. Fetullah Gülen'in ismi geçmedi." dedi.

Başkan Çolak'ın "Cemaat toplantısı olduğunu nasıl anladın o zaman" sorusuna da tanık Memiş, "Bu yemekler haftalık yapılırdı, ben de birkaç defa katılmıştım." diye yanıtladı.

Tanık Hayri Özhelvacı, Taner Nakıboğlu'na ait Tezcan İnşaat'ta çalıştığını belirterek, şunları söyledi:

"Bu ailenin FETÖ ile ilgili herhangi bir bağlantısını görmedim. Taner Nakıboğlu'nun 250-300 tapusu vardı. Tezcan İnşaat tarafındaki mal varlıklarını ben ve arkadaşlarım takip ediyorduk, diğer şirketlerdekileri bilmiyorum. Arka arkaya tapularını satmaya başlamasının nedeni şirket sıkıntıya girmiş olmasıdır."

Tanık Ömer Güzeldal, 17-25 Aralık 2013'te önce Akteks fabrikasında 15 günde bir örgütün düzenlediği yemeğe katıldığını kaydederek, "Cemaate bağlı Celalettin Demirelli (FETÖ'nün iş adamları sorumlusu-firari sanık) Kuran okuyordu, yemeklerde Emre Nakıboğlu da oluyordu. Onun dışında aileden kimseyle karşılaşmadık, aileyle başkaca ilişkim yoktur. 17-25 Aralık'tan sonra toplantılara gitmeyi bıraktım, devam etti mi bilmiyorum." diye konuştu.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

Yorumlar