Myanmar'daki ara seçim sonuçları açıklandı

YANGON (AA) - Myanmar'da parlamentodaki boş koltuklara oturacak isimlerin belirlenmesi için yapılan ara seçimlerde, iktidardaki Aung San Suu Çii'nin partisi...

Google Haberlere Abone ol
Myanmar'daki ara seçim sonuçları açıklandı

YANGON (AA) - Myanmar'da parlamentodaki boş koltuklara oturacak isimlerin belirlenmesi için yapılan ara seçimlerde, iktidardaki Aung San Suu Çii'nin partisi Ulusal Demokrasi Birliği (NLD) Yangon'daki oylarını korurken etnik azınlıkların bulunduğu bölgelerde oy kaybetti.

Myanmar Seçim Komitesinden yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii'nin partisi NLD, seçime gidilen parlamentonun alt ve üst kanadı için toplam 12 koltuktan 8'ini aldı.

NLD, 2015 genel seçimlerinde oylarını arttırdığı bölgelerden, etnik azınlıklarının olduğu eyalet ve bölge parlamentoları için yarışılan 7 koltuktansa sadece birini alabildi.

Ara seçimlerin, Myanmar'da geçen yıl göreve başlayan Aung San Suu Çii hükümeti için de güvenoyu niteliği taşıdığı ifade ediliyordu.

Ülkede 50 yıldan fazladır devam eden askeri yönetimi bitirmek üzere 2015'te etnik azınlıkların da desteğini alarak seçilen Aung San Suu Çii'nin, bu grupların taleplerini karşılamaması ve vadettiği reformları yerine getirmemesinin sandığa yansıdığı belirtiliyor.

Seçimde, toplamda 94 aday, bazı milletvekillerinin kabinede görevlendirilmesi üzerine parlamentoda boşalan 19 koltuk için yarıştı.

Seçime gidilen 19 koltuğun 9'u parlamentonun alt kanadında, 3'ü üst kanadında, geri kalan 7'si de ülkenin etnik azınlıklarının olduğu eyalet ve bölge parlamentolarında bulunuyordu.

Yorumlar