Mutlaka izlemeniz gereken Netflix filmleri, Netflix filmleri 2020

Dünyanın en büyük film ve dizi yapımcılığı dağıtımcılığı yapan firmalardan biri olan Netflix ülkemizde de faaliyet yürüten bir platformdur. Kendi dizi ve filmlerini çeken ve online film izleme sitesi üzerinden paylaşan Netflix yeni yapımlarıyla oldukça ilgi görüyor.

Google Haberlere Abone ol
Netflix film tavsiye 2020

Bu yazımızda sizin için en çok beğenilen ve mutlaka izlenmesi gereken Netflix filmlerini değerlendireceğiz.

  • 1- Bird Box

Bird Box, Netflix'in en çok beğenilen yapımlarının başında geliyor. Challenge'ı çekilen filmin konusu ise şöyle: Film boyunca hiç bir şekilde görünmeyen yaratıklar kendini gösterdiği insanların bir şekilde kendini öldürmesine neden oluyor. Kimine bir melek olarak, kimine ölen bir yakını kimine ise korkunç bir yaratık olarak görünen varlıklar göründüğü kişinin intihar etmesini sağlıyor. Yaratıkları gören akıl hastalarının hiç bir şekilde etkilenmediği filmde Malorie sığındığı bir evde doğum yapıyor ve kendi gibi doğum yapan kadının ölmesi üzerine Tom ile birlikte çocukları alıp kaçarlar. Varlıklardan korunmanın tek yolu gözlerini bağlamalarıdır. Malorie ve çocukların yanında iki kuşun bulunduğu bir kutu vardır. Ve kurtulabilmelerinin tek yolu kuşların yaşadığı ormana gitmektir. 

  • 2- Black Mirror 

Bu ismi bir arkadaşınızdan mutlaka duymuşsunuzdur. Veya mutlaka izlemişsinizdir. Ama Black Mirror dizisinin liste yer alması saçma olurdu. Black Mirror filmi, dizinin adında çıkan bir filmdir. Bilim kurgu filmlerinde çağ açan bir film olma özelliğini tsaşıyan Black Mirror'un tek bir sonu yok. İzledikçe "Ama hep aynı sahne" demenize rağmen kendinizi dikkatle izlemekten alıkoyamayacaksınız. Filmde birden fazla son olmasından dolayı filme tamamen siz yön veriyorsunuz. Film boyunca seçimler yapmanız gerekiyor. Filmin akışı yaptığınız seçimlere göre işliyor. Filmin konusu: 1984 yılında yaşayan Stephan, küçükken annesini kaybetmiş ve bunun üzerine kendini suçlamaktadır. Okuduğu bir kitaptan esinlenerek bir oyun geliştirmek istiyor. Bu kitabın belirli bir sonu yok. Doğal olarak oyunun da belli bir sonu olmayacak. Tıpkı filmin tek bir sonu olmaması gibi. 

3- Bright

Başrolünde Will Smith'in yer aldığı Bright filminin IDMb puanı 6.4. Fantastik Bilim Kurgu filmi Los Angeles şehirnde polislik yapan bir adamın başından geçenleri konu alır. Los Angeles şehrinde sadece insanlar yaşamamaktadır. Birden fazla tür olması filmin ana konusudur. 

4- Outlaw King 

Chris Pine başrolünde oynadığı filmin IDMB puanı 7. Film 14. yüzyılda İngiltere ve İskoçya arasında geçen bir bağımsızlık öyküsünü konu alır. Robert babasının ölümünün ardından Kral olur. Babasının yapmaya cesaret etmediği şeyi yapar ve bir ordu toplayarak İngiltere Kralına baş kaldırır. Bir gece kamp alanı ansızın basılır ve Robert ordusunun büyük kısmını kaybeder. 

5 - The Babysitter 

2017 yapımı olan filmin IDMB puanı 6,3. Bebek bakıcısı filminin konusu: Cole okulda itilip kakılan bir çocuktur. Ve bebek bakcısı olan havalı kadının satanist bir kültürün üyesi olduğunu farkeder. Film hakkında fazla şey bilmemeniz filmi izlerken daha çok eğlenmenizi sağlayacaktır. 

6- Hush

2016 yapımı olan film 6.6 IDMB puanına sahiptir. Sağır bir yazarın ruh hastası bir caninin kendini öldürmek istemesini konu alır. Maddie sağır bir yazardır. Kitap yazmak için bir dağ evine kapanmıştır. Bir gün camda yansıma göre Maddie canını kurtarmanın derdine düşer. 

 7- The Meyerowitz Stories

2017 yapımı olan filmin IDBM puanı 7.0. Cannes Film Festivalinde altın madalya için yarışan ve bir çok filmden ödül alan bu eşsiz yapım babaları için New York'ta bir araya gelen parçalanmış bir aileyi konu alır. Filmin başrollerinde ise Adam Sandler, Dustin Hoffman, Elizabeth Marvel, Grace Van Patten, Emma Thompson ve Sigourney Weave ünlü isimler yer alıyor.

8- First They Killed My Father

Angelina Joli'nin uzun uğraşlar sonunda sinemasveler ve eleştirmenler tarafından iyi not aldığı ilk filmdir. Ünlü yıldız ilk uzun metrajı olan In the Land of Blood and Honey filminin ardından Unbroken’ı sonra da By the Sea’yi çekti. Ancak 4. filmde eleşrimenlerden tam not alabildi. Angelina Jolie, 1975 yılında başlayarak 1979 yılına kadar devam eden bir soykırımı konu aldığı filmi çekti. 

9- Okja 

2017 yapımı olan film 7.3 IDMB puanına sahiptir. Tilda Swinton ve Jake Gyllenhaal'ın da başrolünde yer aldığı filmde Güney Koreli başarılı yönetmen Bong Joon Ho'nun imzası bulunuyor. Filmde küçük kız Mija ile devasa arkadaşı Okja'nın arkadaşlığı işleniyor. Okja Cannes Film Festivelinde altın palmiye ödülü için yarıştı.

10 - The Ritual

2017 yapımı Rhe Ritual 6.3 IDMB puanına sahiptir. Amerikan yapımı filmin yönetmen koltuğunda David Bruckner oturuyor. Korku dalında en iyi filmlerden diyebileceğimiz yapımın başrolünde daha önce farklı bir filmlerde yan karakterlerle gördüğümüz Rafe Spall var. Filmde bir ormanda kamp kurmak için harekete geçen 4 üniversite öğrencisi arkadaşın başından geçen olaylar anlatılıyor. İyi seyirler...

Yorumlar