Musul’un doğu kapısındaki Gökçeli'de tedirginlik sürüyor

- Musul’un doğu girişindeki Gökçeli Mahallesi, terör örgütü DEAŞ'tan kısmen kurtarılsa da güvenlik tam anlamıyla sağlanabilmiş değil - Evlere ve tünellere gizlenen DEAŞ militanlarının varlığı, oldukça büyük olan mahallenin tamamıyla kontrolünü zorlaştırıyor - Gökçeli sakinleri, DEAŞ'ın bölgedeki varlığı ve Irak askerlerinin çekilme ihtimaline karşılık hiçbir şekilde konuşmamayı tercih ediyor. Mahalle halkında korku ve endişe halinin sürdüğü gözleniyor

Google Haberlere Abone ol
Musul’un doğu kapısındaki Gökçeli'de tedirginlik sürüyor

MUSUL (AA) - Irak’ta Musul’un doğu girişindeki Gökçeli Mahallesi, terör örgütü DEAŞ’tan kısmen kurtarılsa da güvenlik tam anlamıyla sağlanabilmiş değil. Evlere ve tünellere gizlenen DEAŞ militanlarının varlığı, oldukça büyük olan mahallenin tamamıyla kontrolünü zorlaştırıyor.

AA muhabirinin bölge halkından edindiği bilgiler ve izlenimlerine göre Musul’a bağlı Gökçeli Mahallesi’nde hala DEAŞ militanları bulunuyor. Ev, dükkan ve tünellere gizlenen bu militanlar, intihar eylemleri ve keskin nişancılarla güvenlik güçlerine saldırıyor. Irak askerleri, kendilerini korumak için zırhlı araçlarını ve DEAŞ'tan temizlenen evleri mevzi olarak kullanıyor. Mahallede kontrol tamamen sağlanmadığı için henüz mayın ve patlayıcıların temizliğine başlanamadı. Güvenlik güçleri, bu nedenle DEAŞ militanlarınca kurulan bombalı tuzaklara karşı gazetecileri uyarıyor.

Gökçeli Mahallesi’ndeki çoğu ev ve dükkanın hava saldırıları ve çatışmalar nedeniyle harabeye döndüğü görülüyor. Birçok dükkanın, DEAŞ militanlarınca yağmalandığı öğrenildi. İnsanların bir kısmı beyaz bayrak açarak kaçarken, bazı aileler, evlerini terk etmek istemiyor. Bu ailelerin bir kısmı güvenlik güçlerinin ikna çabaları sonucu çatışma bölgesinden çıkıyor. Ancak kimin DEAŞ militanı kimin sivil halk olduğu tam olarak anlaşılamıyor. Bu nedenle güvenlik güçleri, bölgeden kaçanları önce tek bir merkezde topluyor. Daha sonra Musullular tek tek detaylı üst araması ve sorgulamadan geçiriliyor.

- DEAŞ kuşatması halkı zayıf düşürdü

Gökçeli sakinleri, DEAŞ'ın bölgedeki varlığı ve Irak askerlerinin çekilme ihtimaline karşılık hiçbir şekilde konuşmamayı tercih ediyor. Mahalle halkında korku ve endişe halinin sürdüğü gözleniyor.

DEAŞ'ın tehdidinin devam etmesinden dolayı gazetecilerle konuşmaya çekinen Gökçeli'deki sivillerin açlık ve yetersiz beslenmeden dolayı zayıf düştüğü ve gözlerinin çukurlaştığı görülüyor.

Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleri önceki gün, Musul kent merkezine 1 kilometre mesafede yer alan Gökçeli Mahallesine girmişti.


Yorumlar