Musul'da DAEŞ'in tünel kazma makinesi bulundu

Musul'un kuzeydoğusundaki Başika kasabasından 3 kilometre mesafedeki Küçük Tezherab köyünde DEAŞ'a ait tünel kazma makinası bulundu

Google Haberlere Abone ol
Musul'da DAEŞ'in tünel kazma makinesi bulundu
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un çevre bölgelerinde nasıl derin ve uzun tüneller kazdığını ortaya çıkaran el yapımı makinalar bulundu.

Musul'un kuzeydoğusundaki Başika kasabasından 3 kilometre mesafede kısa bir süre önce Peşmerge güçleri tarafından geri alınan Küçük Tezherab köyünde, DEAŞ'ın geride bıraktığı tünel kazmada kullanılan özel ekipmanlara rastlandı.

Elektrikle çalışan makina, baş kısmında kesici demirler ve taşınabilir olmasından dolayı militanların kısa bir süre içerisinde köylerin altında uzun tüneller kazabilmesine imkan sağlıyor.

Küçük Tezherab köyündeki Peşmerge Komutanı Mam Cafer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Militanlar kısa bir süre içerisinde uzun tüneller kazmak için elektrikle çalışan özel bir makina yapmışlar." ifadelerini kullandı.

DEAŞ'ın kazdığı tünellerin geçiş noktalarının genellikle evlerin içerisinde olduğunu aktaran Cafer, "Militanlar köydeki evlerin farklı odalarında 3 veya 4 metre derinliğinde bir çukur kazdıktan sonra, kendileri tarafından yapılan tünel kazıcı makinayı o çukura monte edip, 100 metreye kadar uzanan tüneller açmışlar." dedi.

Tünellerin kazıldığı evlerin duvarlarında, bu işi üstlenen kişilerin isimlerinin yazıldığı görülüyor.

Yorumlar