Mustafa Doğan İnal kimdir? Mustafa Doğan İnal aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

Mustafa Doğan İnal'ın kim ve nereli olduğu soruları son günlerde merakla sorulurken; CHP ve FETÖ tarafından hedefe alındıktan sonra tekrar gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Doğan İnal kimdir? Aslen nerelidir?

Mustafa Doğan İnal kimdir? Mustafa Doğan İnal aslen nerelidir, kaç yaşındadır? CHP, FETÖ ve bazı muhalif isimler tarafından sık sık hedef alınan isimler arasında yer alan Mustafa Doğan İnal kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ne iş yapıyor? İşte Mustafa Doğan İnal hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

MUSTAFA DOĞAN İNAL KİMDİR?

Mustafa Doğan İnal kamuoyunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı olarak bilinmektedir. İnal'ın böyle bilinmesinin nedeni bir dönem Erdoğan'ın bazı davalarında avukatlık yapmış olmasıdır. Kendi hukuk bürosu bulunan İnal aynı zamanda İBB'nin de avukatıdır halen de avukatlığını yapmaya devam etmektedir. 

Mustafa Doğan İnal, 1978 Yılında Gaziantep’te doğdu.

İnal, 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Üniversite yıllarından itibaren Sivil Toplum Örgütlerinde gönüllü çalışmaya başlayan İnal, 2004 yılında Av. Mustafa Doğan İnal Hukuk Bürosunu kurmuştur. 2006 yılında Albayrak Holding ve Yeni Şafak Gazetesi Hukuk Müşaviri Avukatlık kariyerine devam etmiştir.

2013 yılından itibaren Av. Mustafa Doğan İnal – İnal&Partners Hukuk Bürosu ve 2016 yılından itibaren kurucusu olduğu Lexist Danışmanlık Hizmetleri şirketlerinde iş hayatına devam etmektedir.

Mustafa Doğan İnal kimdir? Mustafa Doğan İnal aslen nerelidir, kaç yaşındadır?
Mustafa Doğan İnal

 

Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunan İnal, Hukukçular Derneği Danışma Kurulu Üyeliği görevini de üstlenmektedir.

Mustafa Doğan İnal son olarak ODATV yöneticilerinden Barış Terkoğlu'nun kaleme aldığı kitapta hedef alındığı için gündem olmuştu. İnal buradaki iddialarda İBB'den 15 milyon lira avukatlık ücreti almakla itham ediliyordu. 

İnal yaptığı açıklamada İBB'ye hala avukatlık yaptığını söz konusu rakamların asılsız olduğunu belirtmişti. 

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile FETÖ'nün firardaki isimleri Ekrem Dumanlı ve Emre Uslu gibi isimler de sık sık Mustafa Doğan İnal'ı hedef alan açıklamalarda bulunuyor. 

FETÖ firarilerine göre örgüte yönelik birçok suçlamanın odağında Mustafa Doğan İnal bulunuyor. 

Son dönemlerde Twitter'da dolaşan aşağıdaki video da bunun en net delilidir. 

Yorumlar