Müslümanların da hayatı önemli

Mesut Özil, Avrupa ve ABD'de başlatılan "Siyahların hayatı önemlidir" kampanyasına göndermede bulunarak, "Müslümanların da hayatı önemlidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Müslümanların da hayatı önemli

Arsenal'de kariyerinin en kötü sezonlarından birini geride bırakan Mesut Özil, yaşadıklarını anlattı ve Müslümanlara karşı gösterilen yaklaşıma da tepki gösterdi. Özil ayrıca, geleceği ile ilgili net konuşurken, maaşında indirim yapmamasının nedenini de paylaştı.

İşte Mesut Özil'in sözleri...

Her insan eşittir. Dini ya da rengi fark etmez. Müslüman, Hristiyan, Yahudi, siyah, beyaz ya da herhangi başka bir şey. Hepimiz aynıyız. Uygur Türkleri hakkındaki sözlerim Çinli insanlara karşı değildi, o Müslümanlara bunları yapanlar veya buna göz yumanlar kimse, onlaraydı.

"ARSENAL MÜSLÜMANLARI UMURSAMADI"

Arsenal'e saha içinde ve dışında çok şey verdim, bana karşı gösterilen reaksiyon hayal kırıklığı yarattı. Politikaya dahil olmayacaklarını söylediler ancak bu politika değil. Ayrıca başka konularda devreye girdiler.

"MÜSLÜMANLARIN HAYATI ÖNEMLİDİR"

George Floyd'un öldürüldüğünü gördük ve dünya 'Siyahların hayatı önemlidir' dedi. Bu doğru ve güzel bir hareket. İnsanların adaletsizliğe karşı mücadele vermesi harika. Birçok siyah oyuncu var ve bazıları da Arsenal taraftarı. Kulübün onların arkasında olması müthiş bir şey. Ancak keşke insanlar, Müslümanlar için de aynısını yapsalar. Arsenal'in birçok Müslüman oyuncusu ve taraftarı da var. Müslümanların da hayatı önemlidir.

NEDEN İNDİRİM YAPMADI?

Oyuncular olarak hepimiz maaşımızda indirim yaparak katkı vermek istedik ancak daha fazla bilgiye ihtiyacımız vardı ve birçok soru yanıtlanmadı. Herkes indirime razıydı ancak çok fazla belirsizlik vardı. Ben büyük bir indirim yapmaya hazırdım ama doğru düzgün danışılmadan aceleyle bir şeyler yapmamız istendi.

"ÇOK FAZLA BASKI VARDI"

İndirim yapmanız beklendiğinde, her şeyi bilmeye hakkınız oluyor. Ne olduğunu, paranın nereye gittiğini anlamanız lazım. Yeterince bilgi verilmedi ve sadece bir karar vermemiz istendi. Böylesine önemli bir karar için çok hızlı davranıldı ve çok fazla baskı vardı.

"EVDE BİR BEBEĞİM, AİLEM VAR"

Özellikle genç oyuncular için indirim istenmesi adil değildi ve ben de reddettim. Evde bir bebeğim, sorumluluklarımın olduğu bir ailem var. Türkiye'de ve Almanya'da yardımlar da yapıyorum. Londra'daki ihtiyacı olan insanları desteklemek için de yeni bir proje başlatmıştım.

"BENİ YOK ETMEYE ÇALIŞTILAR"

Beni tanıyan insanlar ne kadar cömert olduğumu bilir. İndirimi reddeden tek oyuncu ben değildim ancak günün sonunda sadece benim adım ortaya çıktı. Sanırım bunun nedeni insanların 2 yıldır sürekli beni yok etmeye, beni mutsuz etmeye ve taraftarları bana karşı doldurmaya çalışması.

"DOĞRU OLANI SÖYLERİM"

İndirim kararını reddetmem, sahadaki şansımı da etkiledi galiba. Ben doğru olanı söylemekten korkmayan bir insanım, doğru olanı yaparım. Sonrasında olanları gördüğümde de, sanırım ben haklıydım.

"ARSENAL'DE KALACAĞIM"

Benim durumum çok açık. Anlaşmamızın son gününe kadar Arsenal'de olacağım ve her şeyimi bu kulüp için vereceğim. Yaşananlar beni kırmaz, daha da güçlendirir. Geçmişte tekrar takıma girebileceğimi gösterdim ve yeniden bunu yapacağım.

"KARAR SAHADA ALINMADI"

Hocayla özel görüşmelerimizi paylaşamam ancak vücudumu iyi tanıdığımı söyleyebilirim. Ara öncesinde her maçta oynayabilecek seviyedeydim, sadece küçük bir sakatlık geçirdim. Sonrasında da durum benim için aynı oldu. Hocanın kararlarına saygı duyuyorum ancak bu kararlar sahada alınmalı. Tekrar ligler başladıktan sonra ne yapabileceğimi gösterecek şans bulamadım.

"KÖTÜ OYNASAM ANLARDIM"

Eğer iyi durumda değilsen, iyi oynamıyorsan ya da davranışların kötüyse, üst üste 10 maç oynayamazsın. Eğer kötü oynasaydım ve sonrasında dışarıda bırakılsaydım anlayabilirdim ancak benim durumum böyle olmadı.

Kaynak: Sporx.com 

Yorumlar