Müslüman gençten Duterte'ye açık mektup

ZAMBOANGA (AA) - Filipinler'de Müslüman bir genç, devlet başkanı seçilen Rodrigo Duterte'ye hitaben kaleme aldığı mektupta, Duterte'nin vaatleriyle Morolulara...

Google Haberlere Abone ol
Müslüman gençten Duterte'ye açık mektup

ZAMBOANGA (AA) - Filipinler'de Müslüman bir genç, devlet başkanı seçilen Rodrigo Duterte'ye hitaben kaleme aldığı mektupta, Duterte'nin vaatleriyle Morolulara umut verdiğini ifade etti.

Müslüman Mindanao Özerk Bölgesi Halkla İlişkiler Bürosu Direktörü Amir Mawallil (27), Filipinler medyasında yer alan mektubunda, Mindanao vatandaşı Duterte'nin, ülkenin güneyindeki Moro sorununu anlayan biri olduğunu belirtti.

Mawallil, "Bugünlerde pek çok Morolu cesaretinizden ilham alıyor. Sistemde yanlış olan her şeye karşı içinizde kaynayan öfke onların öfkesini temsil ediyor ve bu sebeple, 'Sizin için öfkeliyim' dediğinizde, binlerce kişi size selam duruyor. Seçileli bir ay olmasına rağmen Moro'nun havasında gerçek bir değişim yaşanıyor." ifadesine yer verdi.

Duterte'nin, Mindanao'da yer alan Cotabato kentinde düzenlediği seçim kampanyası sırasında, binlerce Morolunun "Allahu Ekber" nidalarıyla konuşmasını böldüğünü hatırlatan Mawallil, "İçinizde yanan her neyse şimdi çoğu insana umut oluyor. Mindanao'da yaşayan genç bir Morolu olarak, şunu açıkça söyleyebilirim ki, Mindanao'daki Müslümanlar, Duterte'nin başkanlık vaatlerini yerine getirmesiyle iyimserlikle dolu olan havayı teneffüs etmiş gibi görünüyor." satırlarını kaleme aldı.

Duterte, seçim kampanyası boyunca yaptığı konuşmalarda, "Moro'ya karşı işlenen tarihsel adaletsizliği düzeltme" sözü vermişti.

Duterte'nin annesinin soyu, güneydeki Moro kabilelerinden Maranaw'dan geliyor, oğlu ise Morolu bir kadınla evli.


Yorumlar