Müslüm Gürses kaç kez evlendi?

Müslüm Gürses'in Muhterem Nur ile evliliğine ve tutkusuna şahit olanlar daha önce evlenip evlenmediğini merak ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Müslüm Gürses kaç kez evlendi?

Müslüm Gürses kaç kez evlendi, Muhterem Nur'dan önce veya sonra evlendi mi soruları hayranları tarafından merakla soruluyor.

Müslüm filminde, Muhterem Nur'a olan aşkı, tutkusu herkesi şaşırtan Müslüm Gürses'in evlilik hayatı merak ediliyor.

Muhterem Nur'a duyduğu aşktan sonra başka bir kadınla aşk yaşayıp yaşamadığı da yine en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. 

MÜSLÜM GÜRSES KAÇ KEZ EVLENDİ?

Müslüm Gürses, doğum adıyla Müslüm Akbaş, 7 Mayıs 1953 tarihinde Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde dünyaya geldi. Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı ve oyuncudur. Dünya genelinde "Father of Arabesque" (Arabesk'in Babası) olarak tanındı.

Gürses, müzik kariyerine Adana'da çay bahçelerinde şarkılar söyleyerek başladı. Terzi çıraklığı ve kunduracılık gibi işlerde çalışmış ve bir gazinoda sahne aldı. 1967 yılında Adana'da bir yarışmaya katılmış ve birinci olmuştur. Sesinin dikkat çekmesiyle TRT-Adana-Çukurova Radyosu'nda türküler söylemeye başladı. İlk plağını 1968 yılında çıkarmış ve İstanbul'a taşındı. İstanbul'da çeşitli plak firmalarıyla çalışmış ve birçok 45'lik plağa imza attı.

Müslüm Gürses kaç kez evlendi?
Müslüm Gürses

 

1980'lerden itibaren arabesk ve Türk halk müziği tarzlarının yanı sıra pop ve rock tarzındaki parçaları da repertuvarına eklemeye başladı. Kayahan, Zülfü Livaneli, Nilüfer, Adnan Ergil, Teoman, Tarkan, Bülent Ortaçgil, Murathan Mungan, Kenan Doğulu, Sezen Aksu, Fikret Kızılok ve Şebnem Ferah gibi birçok sanatçının eserlerini seslendirdi.

Ayrıca, 1979 yılında "İsyankar" filmiyle sinema dünyasına adım atmış ve toplamda 40 sinema filminde rol aldı.

Müslüm Gürses'in müzik kariyeri boyunca birçok başarı elde etdi. 1980 yılında çıkardığı "Esrarlı Gözler" albümü büyük bir satış başarısı yakalamış ve geniş kitlelere arabesk müziği sevdirdi. 1986 yılında yayımlanan "Küskünüm" albümü, Türkiye'de tüm zamanların en çok satan albümü olmuştur.

Gürses, 3 Mart 2013 tarihinde İstanbul'da hayatını kaybetdi. Ancak müziği ve etkisi hala Türk müzik kültüründe önemli bir yer tutmaktadır.

Gürses, hayatında sadece bir kez evlilik yaptı, onu da Muhterem Nur ile yaptı. Gürses, ölünceye dek Muhterem Nur ile evli kaldı.

Yorumlar