Müslim Sarı kimdir, nerelidir? Müslüm Sarı aslen nereli, eşi kimdir?

Müslim Sarı son olarak Habertürk'te katıldığı programda yaptığı tepki çeken konuşmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Peki, Müslim Sarı kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Google Haberlere Abone ol
Müslim Sarı kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Müslim Sarı kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor soruları Habertürk'te katıldığı programdaki açıklamaları sonra merakla sorulmaya başladı. Sarı, daha önce yaptığı "Siyasal İslam bitti" iddialarıyla dikkat çekmişti. Sarı'nın katıldığı programda katılımcılarla sert tartışmaları nedeniyle de gündem oldu. Peki, Müslim Sarı kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

MÜSLİM SARI KİMDİR, NERELİDİR, KAÇ YAŞINDA?

Müslim Sarı, CHP Milletvekilidir. Aynı zamanda CHP Parti Meclisi Üyesidir. 

CHP PM üyesi Müslim Sarı 1974 yılında dünyaya geldi. Şuan 56 yaşındadır.

Üniversite hayatını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. Şuan evlidir. Lakin kiminle olduğuna dair bir bilgi yoktur. Yüksek öğrenimini ise Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünde Siyaset Bilimi Anabilim Dalında devam ettirmektedir.

Müslim Sarı kimdir, nerelidir, kaç yaşında?
Müslim Sarı

 

CHP 24.Dönem İstanbul Milletvekili olan Müslim Sarı’nın annesinin adı Arife Sarı’dır. Babası ise Ağa Sarı’dır.

Sarı şuan İkinci Yüzyıl Enstitüsü Vakfı Başkanı’dır. Aynı zamanda CHP 24.Dönem İstanbul Milletvekili’dir. Bunlardan ziyade İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Ana dili gibi İngilizce konuşan Sarı aynı zamanda Merkez Bankasında Ekonomist’tir.

TARTIŞMALI AÇIKLAMALARINDAN BAZILARI

Dünya'da yaşanan siyasal, sosyolojik, ekonomik ve teknolojik gelişmelerin ılımlı İslam ya da siyasal İslam denilen ideolojiye alan bırakmayacağını savunan CHP'li Müslim Sarı, "Dünya bir yol ayrımında, yeniden kuruluyor. Önümüzdeki 10-20 yıl içerisinde dünyayı tanıyamayacağız. Önümüzdeki yüzyılda yeni bir sosyoloji doğuyor. Bu sosyolojiyi anlayamayanlar cumhuriyetin ikinci yüzyılında yok olup gidecekler" dedi.

"Dünyanın dengeleri yeniden kuruluyor. Avrasya yükseliyor, Asya'nın güçleri yükseliyor, Atlantik zayıflıyor" diyen Sarı, "Türkiye'ye yeni bir jeopolitik alan açılıyor. Dünya bu şekilde yeniden kurulurken bir başka şey daha oluyor. Siyasal islamın sonuna geliyoruz. 2010’lu yılların ortalarında Arap Baharıyla kapanan siyasal islam artık Dünya'ya ve Türkiye'ye verecek hiçbir şeyi kalmamış şekilde AKP'de somutlaşıyor" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da düzenlenen Atatürkçü Düşünce Derneği'nin organize ettiği 29 Ekim etkinliğinde konuşan Sarı, "Dünya'da yaşanan bu gelişmelerin Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılına denk gelmesinin çok önemli olduğunu belirterek, 'AKP'den sonra neyin parantezini açacağız? Bu yeni parantezin adı yeniden ve demokrasiyle taçlandırılmış cumhuriyet parantezi olacak. Tarihsel bir kavşaktayız. Bu yüzden bize düşen sorumluluk büyük" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi'ne düşen görevin büyük olduğuna dikkat çeken Sarı, "Hepimizin büyük sorumlulukları var. Partimiz yüz yıl önce cumhuriyet parantezini açtı. Şimdi ise cumhuriyetimize yeni bir yol haritası üretme sorumluluğumuz var. Türkle-Kürt, Aleviyle-Sünni, emekle-sermaye, laikle-muhafazakar, kadınla-erkek arasında yeni bir uzlaşma üretme sorumluluğumuz var. Türkiye'nin yeni bir ekonomi modeline yeni bir hukuk düzenine ihtiyacı var. Bu sorumluluk bizim" sözleriyle parti olarak bu sürece hazır olduklarının da vurgusunu yaptı.

Sarı, "AKP sonrasında sadece iktidarın yarattığı sorunları ortadan kaldıran değil ayrıca yeni yol haritaları üreten bir anlayışa sahip olmalıyız. Bu Atatürk’ün yol arkadaşlarına yani bizlere düşüyor. 29 Ekim 2030’dan önce Türkiye’yi AKP değil cumhuriyet sevdalıları yönetecek" dedi.


 

Yorumlar