Muslera futbolu bırakıyor mu?

Muslera futbolu bırakıyor mu, ne zaman bırakacak, bu konuda kesin veya net bir açıklaması geldi mi?

Google Haberlere Abone ol
Muslera futbolu bırakıyor mu?

Muslera futbolu bırakıyor mu veya ne zaman bırakacak, bu konuda kesin ya da net bir açıklaması geldi mi, futbolu bırakacağına dair söylentilerin kaynadığı nedir?

Galatasaray'ın profesyonel kalecisi Muslera, uzun süredir sık sık sakatlıklar ve ana kadroya alınmama durumuyla gündeme geliyordu. 

Son olarak da futbolu bırakacağı yönünde söylentilerle gündemde. 

Muslera'nın futbolu bırakacağına dair söylentilerin kaynağı mayıs ayında yaptığı açıklamalar olmuştu. 

Muslera futbolu bırakıyor mu
Muslera futbolu bırakıyor mu

 

Galatasaray kariyerinde toplamda 419 maça çıkan Muslera, 457 gol yedi ve 1 kez de rakip kaleleri havalandırdı.

Galatasaray ile 2024'e kadar sözleşmesi bulunan Fernando Muslera'nın bu tarihten sonra da aktif kariyerine devam etmek istediği öğrenildi.

Sarı kırmızılı kulüp ile sözleşmesinin sonunda 37 yaşına girecek olan Fernando Muslera, 40 yaşına kadar oynamak istediğini belirtti.

Nando, jübilesinin ardından ise Galatasaray Teknik Heyeti'nde görev yapmayı planlıyor.

Yani futbolu bırakıyor mu söylentileri dolaşan Muslera'nın henüz 5 yıl daha futbol oynama planları bulunuyor. 

MUSLERA'NIN YERİNE PENA İDDİASI

Galatasaray'da geçen sezon Muslera'nın sakatlanmasının ardından, teknik direktör Domenec Torrent'in isteği üzerine Inaki Pena, Barcelona'dan devre arasında sezon sonuna kadar kiralanmıştı. Pena, özellikle UEFA Avrupa Ligi'nde Barcelona'ya karşı gösterdiği iyi performans sonrası dikkatleri üzerine çekmişti. Sarı-kırmızılıların Pena için yeniden devreye girdiği iddia edildi.

Muslera futbolu bırakıyor mu
Muslera futbolu bırakıyor mu

 

İtalyan gazeteci Matteo Moretto, Pena'nın Barcelona ile sezon sonunda sözleşmesinin sona ereceğini ve kulübüyle yeni bir sözleşme imzalamayacağını yazdı. Pena için Galatasaray'ın devrede olduğunu ve sarı-kırmızılıların kariyerinin sonuna doğru yaklaşan Fernando Muslera'nın yerine Pena'yı kaleye geçireceğini duyurdu.

Bu iddialara Galatasaray taraftarı sosyal medyada sert tepki gösterdi ve sezona çok iyi başlayan Muslera'ya sahip çıktı.

MİLLİ TAKIMDAN AYRILMA KARARI ALDI

Gelecek yaz 36 yaşında girecek olan Muslera, Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya kupası sonrası milli takıma veda edecek. Her yıl milli maç aralarında 10 binlerce km yolculuk yapan Fernando Muslera, bu sezon Galatasaray ile 3 kulvarda birden mücadele ediyor. Yoğun maç trafiğinde ailesine vakit ayıramamaktan şikayet eden tecrübeli kaleci, 1 yıl sonra milli takım kariyerini sonlandırma kararı aldı.

Uruguay milli takımıyla ilk maçına 2009 yılında çıkan Fernando Muslera, ülkesinin değişilmez isimlerinden biri oldu. 129 maçta Uruguay'ın kalesini koruyan Muslera, 2011'de Copa Amerika şampiyonluğu yaşadı.

2010 Dünya Kupası'nda ise yarı final oynadı. 2011'den bu yana Galatasaray forması giyen Fernando Muslera'nın sarı kırmızılı kulüple 2024 yazına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Henüz 35 yaşında olan Néstor Fernando Muslera Micol 16 Haziran 1986 tarihinde Arjantin'in Buenos Aires şehrinde dünyaya geldi. 

Aslen Uruguaylı olan Muslera bu ülkenin milli takımında oynuyor.

FIFA'nın "Dünyanın en iyi Kalecileri" listesine girmeyi başardı.

Galatasaray'ın futbol takımında en çok forma giyen yabancı futbolcu unvanını taşıyor.


 

Yorumlar