MÜSİAD 94. Genel İdare Kurulu Toplantısı

- MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: - "Türkiye, 15 Temmuz'dan bu yana adeta tarihinin yeniden yazıldığı bir dönemden geçti"

Google Haberlere Abone ol
MÜSİAD 94. Genel İdare Kurulu Toplantısı

MALATYA (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Türkiye'nin 15 Temmuz'dan bu yana adeta tarihinin yeniden yazıldığı bir dönemden geçtiğini söyledi.

Olpak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katılımıyla Malatya'daki bir otelde düzenlenen MÜSİAD 94. Genel İdare Kurulu Toplantısı'nda, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, böylesi zor durumlarla karşı karşıya kalındığında millet olarak nelere kadir olunduğunu ve hala Asım'ın neslinin ayakta olduğunun görüldüğünü ifade etti.

MÜSİAD olarak 15 Temmuz'dan bu yana hiçbir ayırım yapmaksızın çalışmalarını üç eksende sürdürdüklerine değinen Olpak, şunları kaydetti:

"Birincisi direnmeye devam ettiğimiz kısımlardı. Hep birlikte meydanlarda olduğumuz kısımlardı. O süreçte biz MÜSİAD ailesi olarak milletin tüm fertleriyle Şırnak'tan Tekirdağ'a kadar her yerde her gece görüntülü bizatihi yoklama almakla başlayıp sabahleyin bilgisayar raporuyla kapattığımız bir süreci yaşadık. Ta ki Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Artık evlerinize dönebilirsiniz' dediği güne kadar... Ama iş adamları derneğinin görevleri sadece bununla sınırlı değildir. İkinci bir boyutu vardı. Biz direnmeye devam ederken üretmeye de mükelleftik. Hemen ertesi günü Cumartesi dahil olmak üzere gün içerisinde işletmelerimizi açık tutmak ve çarkımızı çevirmekle mükelleftik. Nasıl pazartesi günü sizler de hükümetimizin almış olduğu birtakım önlemlerle sabahtan itibaren bütün piyasaları, bankacılık sistemini ayakta tuttuysanız biz de üretim kısmında üzerimize düşeni yapmaya gayret ettik. Bir de bunun üçüncü boyutu yurt içinde gerçekleştirmiş olduğumuz bu mükemmel birlikteliğin yurt dışı boyutu var."

Türkiye'de ortaya koydukları faaliyetin aynısını yurt dışında da gösterdiklerini belirten Nail Olpak, "Türkiye, 15 Temmuz'dan bu yana adeta tarihinin yeniden yazıldığı bir dönemden geçti. Orada içeride gösterdiğimiz gayretin aynısını göstermekle birlikte, aktörler çok farklı olduğu için maalesef bu terör örgütü o noktalarda siyasetçisinden basınına, iş adamına sosyal kuruluşlarına kadar geniş bir etkileşimde bulundu." diye konuştu.

Buna rağmen başta Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin koordinasyonunda oluşturdukları bir grupla, 3 partiden milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve o ülkede iş yapan iş adamlarıyla bir süreç başlattıklarına anlatan Olpak, bu sürecin devam edeceğini bildirdi.

MÜSİAD'ın yurt içinde 86 noktada şube ya da temsilcilikleriyle faaliyet gösterdiğini anımsatan Olpak, yurt dışında da 65 ülkede şube, temsilcilik ya da karşılıklı anlaşmalarla 169 noktada bulunduklarını aktardı.

Olpak, ülke sayısını yeterli görmediklerini, bunun için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ile çeşitli illerden dernek yöneticilerinin katıldığı program, açılış konuşmalarının ardından basına kapalı devam etti.

Yorumlar