Musa Bilgiç kimdir?

Musa Bilgiç kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ne iş yapmaktadır? Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan Musa Bilgiç hakkında merak edilen bilgilerden bazıları şöyle:

Google Haberlere Abone ol
Musa Bilgiç kimdir?

Musa Bilgiç kimdir, kaç yaşında ve nerelidir soruları son dönemlerde sıklıkla cevabı aranan sorulardan oldu. Diyanet İşler Başkanlığı bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan Bilgiç'in biyografisi şöyle: 

MUSA BİLGİÇ KİMDİR?

Musa Bilgiç Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yaparken son olarak İzmit İl Müftülüğü görevini yürütüyordu. Daha sonra İstanbul İl Müftü Yardımcısı olarak atandı. Sonrasında ise Pendik Müftüsü olarak atandı. Musa Bilgiç an itibariyle İstanbul'un Pendik ilçesi müftüsü olarak görevine devam etmektedir. Peki, Musa Bilgiç kimdir, nerelidir? İşte biyografisi: 

48 yaşında olan Musa Bilgiç 1973 yılında Burdur ilimizde dünyaya geldi.

İstanbul’da Yeşil Camii Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamladı.

Pendik İmam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde başladığı üniversite eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çeşitli kademelerde yurt içi ve dışında görev aldı. İstanbul Pendik Haseki Yüksek İhtisas Merkezi 19. Dönem ihtisas kursunu tamamladı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Hadis Ana Bilim Dalı'nda Yüksek Lisans yaptı.

“Merak Ettiğiniz Sorulara Kur’ân-ı Kerim’den Cevaplar” ve “Hayata ve Ahlâka Dair Kur’ân-ı Kerim’den İlâhi Ölçüler” isimli iki adet yayımlanmış kitabı bulunmaktadır.

Burdur’da İmam-Hatip ve Kur’an Kursu öğreticisi,

Burdur Ağlasun İlçe Vaizi, Adıyaman Gerger İlçe Müftüsü, Denizli Pamukkale İlçe Müftüsü, Denizli İl Müftü Yardımcısı, Kocaeli İzmit İlçe Müftüsü ve İstanbul İl Müftü Yardımcısı olarak görev yaptı.

12 Haziran 2020 tarihinde Pendik İlçe Müftüsü olarak göreve başlayan Müftü BİLGİÇ, halen bu görevini sürdürmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorumlar