Murat Ülker 2024 için iyimser

Murat Ülker, 2024 yılının perakende sektörü için zorlu geçeceğini ancak yine de iyimser olduklarını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Murat Ülker 2024 için iyimser

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve Fast Company iş birliğiyle düzenlenen "Perakende Buluşması-Ne Oldu Ne Olacak?" etkinliği, perakende sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Etkinlikte, perakende ticarette yeni hedefler, 2024 yılı beklentileri ve gelecek vizyonu masaya yatırıldı. 2023 yılının zorluklarına rağmen, 2024 yılından umutlu olduklarını ifade eden marka temsilcileri, değişen tüketici talebine yönelik yatırım yapmaya ve istihdam sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

BMD'nin Üye Sayısı Artıyor: Ciro Artışı Gözlemlendi

BMD Başkanı Sinan Öncel, derneğin 510 üye markaya ulaştığını ve katılımların artmaya devam ettiğini vurguladı. Geçen yıl satışlarında düşüş yaşayan üyelerin oranı %37 iken, satışları artanların oranı %63 oldu. Öncel, "Yüzde 80 gibi bir ortalamayla ciro artışımız var. Bu artışta enflasyonun etkisi yadsınamaz," dedi.

Murat Ülker: "2024 Zorlu Bir Yıl Olacak Ama İyimseriz"

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, 2024 yılına dair beklentilerini paylaşırken, "2023 yılı çok şükür iyi geçti. 2024 zorlu bir yıl olacak. Beklentimizi düşük tutuyoruz ancak iyimserim," şeklinde konuştu. Ülker, karlı satışın perakendenin kalbi olduğunu belirterek, genç perakendecilere işin sürdürülebilirliği hakkında tavsiyelerde bulundu.

Sektörel Gelişmeler ve Yatırımlar

Trendyol Grubu Global Pazarda Büyümeyi Hedefliyor

Trendyol Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Erdem İnan, sınır ötesi e-ticaretin ve lojistik altyapısının gelişimine dikkat çekti. İnan, "2026 yılına ilişkin global hedefimiz 10 milyar dolar," dedi ve Türkiye'deki e-ihracat potansiyelinin altını çizdi.

Cem Boyner: "2024'te Sektör İçinde Kabus Senaryoları Yok"

Boyner Grup Başkanı Cem Boyner, Kovid-19 sonrası dönemin zorluklarını ve sektörün bu zorluklara adaptasyonunu anlattı. Boyner, "2024'te sektör içinde kabus senaryoları yok. Müşteriye odaklanıyoruz ve onlara daha iyi hizmet sunmak için çeşitli yöntemler geliştiriyoruz," ifadelerini kullandı.

İstihdam ve Teknolojiye Yatırım

Boyner Grubu'ndan Teknolojiye Büyük Yatırım

Cem Boyner, mağazacılığa yapılan yatırımın 3-4 katını şu anda teknolojiye yaptıklarını belirtti. Grup, müşteri ile arasında sağlam bir köprü kurmayı hedefliyor ve 2024'te müşteriye odaklanacaklarını vurguluyor.

Vakko'nun Yatırım ve İstihdam Planları

Vakko CEO'su Jaklin Güner, zorluklar yerine fırsatları görmeye ve bu fırsatları değerlendirmeye odaklandıklarını ifade etti. Güner, "2023 yılında yaklaşık 1 milyar TL yatırım yaptık ve 2024 yılında da fırsatları okumaya devam edeceğiz," dedi.

Yorumlar