Murat Sancak'a 5 ay ceza

PFDK, Murat Sancak'a 5 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.

Google Haberlere Abone ol
Murat Sancak'a 5 ay ceza

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak'a yönelik önemli bir karara imza attı. Sancak, çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle 5 ay 12 gün hak mahrumiyeti ve toplam 1 milyon 78 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Sancak'ın cezası, müsabaka hakemine ve temsilcisine yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri, hakem soyunma odası koridorlarında gerçekleştirdiği eylemler, medyaya yaptığı açıklamalar ve akredite edilmediği alanlarda bulunması gibi farklı gerekçelerle belirlendi. Ceza detayları şöyle sıralandı:

  • Müsabaka hakemine yönelik eylemler için 42 gün hak mahrumiyeti ve 200 bin lira,
  • Hakem soyunma odası koridorlarındaki eylemler için 4 ay hak mahrumiyeti ve 400 bin lira,
  • Medyaya yapılan açıklamalar için 400 bin lira,
  • Akredite edilmediği alanlarda bulunma suçu için 78 bin lira para cezası.

Diğer Cezalar ve Kurbanlar

Aynı kurul kararları kapsamında Adana Demirspor taraftarlarının neden olduğu olaylar sebebiyle kulübe 168 bin lira, yönetici Metin Korkmaz'a 78 bin lira para cezası uygulandı. İstanbulspor Başkanı Ecmel Sarıalioğlu da sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 100 bin lira ve 21 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi kulüplere de taraftarlarının neden olduğu olaylar ve çirkin tezahüratlar gerekçesiyle farklı miktarlarda cezalar verildi.

Yorumlar