Murat Ongun itiraf etti, İmamoğlu'nun 'görünce kanım dondu' dediği şey hiç olmamış!

İstanbul'da sadece bir duraktan 47 yolcunun otobüse bindiğini belirterek, yolcular için "AK Partili troller" ithamında bulunan İBB Başkanı Basın Danışmanı Murat Ongun, uzun süre sonra itiraflarda bulundu. Ongun, İETT aracına binen vatandaşlara yönelik, "Organize Kötülük" ithamında bulunmuştu.

İstanbul'da koronavirüs salgınının yayıldığı ilk günlerde İETT seferlerinin kısıtlanması nedeniyle oluşan yoğunluğa tepkiler artınca İBB'den çeşitli ithamlar gelmişti. İBB Başkanı Basın Danışmanı Murat Ongun, tek duraktan 47 kişinin otobüse bindiğini ileri sürerek, binenlerin normal yolcu değil, AK Partililer tarafından organize edilen kişiler olduğunu ileri sürmüştü. 

Ongun'un iddiaları kamuoyunda tepki çekmişti. Sabah Gazetesi Muhabiri Kenan Kıran, söz konusu duraktan 47 yolcunun bindiğine dair delil gösterilmesi gerektiğini ancak gösterilmemesi halinde İBB'nin İstanbul halkından özür dilemesi gerektiğini söylemişti. Ancak, İBB'den uzun süre hiçbir açıklama gelmemişti.

Aynı iddiayı FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal da haber saatinde milyonlarca insana yanlış bir şekilde aktarırken; İstanbullulları ağır itham altında bırakan iddia İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da yine aynı kanala çıkarak "Organize Kötülük, görünce kanım dondu" şeklinde konuşmalar yapmıştı. 

Şimdi açıklamalarda bulunan Murat Ongun, tek duraktan bu kadar insanın binmediğini söyledi. Oysa görüntleri izlediklerini, tek duraktan 47 kişinin bindiğini söylemişti. Aynı şekilde İBB Başkanı da görüntüleri izlediğini ve görünce kanının donduğunu söyledi.

FAZİLET PARKI'NDA KAÇ DURAK VAR TARTIŞMASI

Öte yandan Murat Ongun'un daha ortaya attığı asılsız ithamları itiraf ederken ortaya attığı yeni iddialar da tartışmaya neden oldu. Ongun'un Fazilet Parkı'nda 11-12 tane durak olduğunu söylemesi bölgeyi bilenlerin tepkisini çekti. Çünkü Fazilet Parkı'nda 11-12 durak yok, sadece bir tane Fazilet Parkı Durağı var.

KENAN KIRAN'DAN HATIRLATMA

Öte yandan Murat Ongun'un itiraflarından sonra bir açıklama yapan Gazeteci Kenan Kıran, asılsız iddia ve ithamları haber yapanları da hatırlattı. 

İşte Kıran'ın o açıklaması: Murat Ongun ve Ekrem İmamoğlu'nun Fazilet durağı yalanını pazarlayan gazete, televizyon ve gazeteciler: İsmail Saymaz, Fatih Portakal, İsmail Küçükkaya, Oda TV (11 defa haber yaptı) Fox TV, Cumhuriyet Gazetesi, Sözcü Gazetesi, Sol Haber, BirGün Gazetesi @Mrt_Ongun @ekrem_imamoglu