Murat Kurum: Emlak Bankası yıl sonuna kadar kurulacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Emlak Bankası'nın genel kurulunu yaptık. İnşallah süreçte, yıl sonuna kadar da banka kurulum sürecini tamamlayacağız" dedi. Murat Kurum, Emlak Bankasının gayrimenkul sektörüne ve ülke ekonomisine katma değer sağlaması için çalıştıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Murat Kurum: Emlak Bankası yıl sonuna kadar kurulacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bolu Abant Tabiat Parkı'ndaki bir otelde "İmar Kanunu Kapsamında İmar Barışı ve Kentsel Dönüşüm" toplantısı düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanı sıra AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcıları, milletvekilleri, İstanbul, Ankara, Konya, Gaziantep, Kahramanmaraş büyükşehir belediye başkanları ile bazı ilçe belediye başkanları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Belediyeler Birliği temsilcileri ve Bakanlık yetkilileri katıldı.

Bakan Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlanan Emlak Bankası'nın da en kısa zamanda faaliyete başlayacağını belirterek, "Emlak Bankası'nın genel kurulunu yaptık. İnşallah süreçte, yıl sonuna kadar da banka kurulum sürecini tamamlayacağız. Hem gayrimenkul sektörüne hem de ülke ekonomisine katma değer sağlayacak bir banka olması yolunda hızlı bir çalışma sürdürüyoruz." dedi.

Tüm valiliklere yazdıkları yazılarla ulusal mekansal planların çıkartılması talimatını verdiklerini vurgulayan Kurum, "Bunu başlatmamız çok önemli. Şehirlerin hepsinin kendi içinde mekansal planlarını yapıp bize gönderdiklerinde tüm ülke adına bir mekansal planımız olur. Artık, bu yolu buradan mı yapmalıydık, bu fabrikayı buraya mı koymalıydık gibi konuları bizim de söylemiyor olduğumuz bir sürece girmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"6 ilde sanayiyle ilgili dönüşüm projelerimiz olacak"

Bakan Kurum, planlı sanayi yatırım alanlarını yapacaklarını belirterek, "6 ilde sanayiyle ilgili dönüşüm projelerimiz olacak. Hem İlbank bunu birkaç yerde başlatıyor. TOKİ de zaten sahada ve fiilen projeleri var. Bu da şehirlerdeki sanayilerimiz için önemli bir çalışma olacak." şeklinde konuştu.

İmar Barışı ile ilgili olarak 13 milyon kayıt altına alınmamış yapı bulunduğunu vurgulayan Kurum, bunların kayıt altına alınması noktasında süreci devam ettirdiklerini, sahada gördükleri aksaklıkları, yanlış uygulamaları tespit edip gereken tedbirleri de alacaklarını bildirdi.

Yorumlar