Murat Kızıl kimdir nerelidir kaç yaşında?

MİT, Avrupa'ya kaçmaya hazırlanan terör örgütünün üst düzey isimlerinden Murat Kızıl'ı yakalayarak Türkiye'ye getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa'ya kaçmaya çalışırken yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terörle mücadeledeki etkin çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, PKK/KCK terör örgütünün sözde sorumlularından Murat Kızıl'ı Avrupa'ya kaçarken yakaladı. "Mazlum Mardin" kod adını kullanan Kızıl, Türkiye'ye getirilerek adalete teslim edildi.

OPERASYONUN DETAYLARI

MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, sınır ötesi bir operasyonla terörist Kızıl'ı takibe aldı. Hassas istihbari çalışmalar sonucunda, Avrupa'ya kaçma girişiminde bulunan Kızıl'ın saklandığı yer tespit edildi ve adım adım izlenerek yakalandı.

TERÖRİSTİN GEÇMİŞİ

2015 yılında PKK/KCK'nın kırsal kadrolarına katılan Murat Kızıl, Suriye ve Irak'ta örgüt içinde sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdi. "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan aranan Kızıl, MİT'in başarılı operasyonuyla Türkiye'ye getirildi.

ADALETE TESLİM

Yakalanarak Türkiye'ye getirilen Murat Kızıl, güvenlik güçlerine teslim edildikten sonra hakkındaki yasal işlemlere başlandı. Terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen bu operasyon, MİT'in terör örgütlerine karşı yürüttüğü hassas ve kararlı çalışmaların bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar