Münih'te kritik Libya toplantısı

Almanya'nın Münih kentinde Türkiye, ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere dahil birçok ülkenin katılımıyla Libya zirvesi gerçekleştiriliyor. Toplantıdan sonra açıklama yapan ev sahibi Alman Dışişleri Bakanı, bütün tarafların Berlin Konferansı'nda alınan kararları teyit ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Münih'te kritik Libya toplantısı

Darbeci Hafter'in isyan ederek çatışmalara neden olduğu Libya'daki durum bir kez daha Almanya'da düzenlenen kritik toplantıyla ele alınıyor. Toplantıya ABD, Rusya ve Çin'in yanısıra Türkiye de katılıyor. Toplantı, daha önce Almanay'da düzenlenen Berlin Zirvesi'nin devamı niteliğini taşıyor.

Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin canlandırılması amacıyla düzenlenen Libya Uluslararası İzleme Komitesi toplantısı Almanya'nın Münih kentinde başladı.

Başkent Berlin'de 19 Ocak'ta düzenlenen Libya Konferansı'nın devamı niteliğindeki Libya Uluslararası İzleme Komitesi toplantısına, Dışişleri Bakanı Heiko Maas ev sahipliği yapıyor.

Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temsil ettiği toplantıya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin beş daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere ile Mısır, İtalya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden temsilciler katılıyor.

Toplantıda, Libya'da ateşkes ve silah ambargosunun uygulanması konularının tartışılması bekleniyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in daveti üzerine, 19 Ocak'ta, aralarında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da bulunduğu devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla Libya Konferansı yapılmıştı.

Yorumlar