Münbiç'e girmeye hazırlanan Esed rejimi güçleri Tabka'ya konuşlandı

Münbiç'te bulunan terör örgütü PKK, TSK ve SMO tarafından başlatılan operasyondan kurtulmak için Esed rejimine sığındı. Esed ile anlaşma yapan terör örgütü Münbiç'i rejime bırakacağını duyurmuştu. Bugün ise Esed rejimine bağlı milislerin Münbiç'e iki saatlik uzaklıktaki Tabka şehrine ulaştığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Münbiç'e girmeye hazırlanan Esed rejimi güçleri Tabka'ya konuşlandı

Suriye'nin kuzeyinde bulunan Münbiç'e doğru ilerleyen Esad güçlerinin, Rakka'nın batısında bulunan Tabka şehrine giriş yaptığı iddia edildi.

Türkiye'nin Güvenli Bölge hattında yer alan Münbiç'e iki saat mesafede yer alan Tabka, terör örgütü YPG/PKK'nın kontrolünde bulunuyor. 

Esed rejimi Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında alınması planlanan Münbiç'e girmeye hazırlanıyor. 

KOBANİ VE MÜNBİÇ'E GİRECEKLERİ İDDİA EDİLMİŞTİ

ABD ordusunun Türkiye'nin bölgeye operasyon yapacağını açıklamasının ardından bölgeden çekilmesiyle Barış Pınarı Harekatı başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun düzenlediği operasyonlarda ağır kayıplar veren PKK Esed rejimine sığındı. Rejim ile anlaştıklarını duyuran terör örgütü rejimin Kobani ve Münbiç'e gireceğini duyurmuştu. 

KOBANİ VE MÜNBİÇ ESAD'A TESLİM EDİLECEK

Rusya'nın Suriye'deki güçlerinin sözcüsü, bir Rus kanalına yaptığı açıklamada "ABD bölgeden askerlerini çeker çekmez Rus ve Suriyeli askerler Kobani ve Münbiç'e gidecek" dedi. Suriye'deki muhaliflere yakın olan İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de SDG'nin Rusya ile bir anlaşmaya vardığı ve bu iki kenti Suriye ordusuna teslim edeceği yönünde doğrulanmış haberler aldıklarını yazdı.

Yorumlar