Mültecilerin arasına karışarak Avrupa'ya kaçmaya çalışan teröristler yakalandı

Mültecilerin arasına karışarak Avrupa'ya geçmeye çalışan terör örgütü PKK ve FETÖ üyesi 9 kişi polisin dikkatli çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Mültecilerin arasına karışıp kaçacaklardı

Türkiye, Avrupa tarafından verilen sözlerin şu ana kadar yerine getirilmemesi üzerine, kamplarda tuttuğu göçmenleri serbest bıraktı. Sınır kapılarını da açan Türkiye, göçmenlerin Avrupa'ya gitmelerinin önündeki engelleri kaldırdı. Yunanistan sınırına akın eden göçmenlerin sayısı 130 bini geçti. Bu arada göçmenlerin arasına karışarak Avrupa'ya geçmeye çalışanlar arasında terör örgütü PKK ve FETÖ üyelerinin de bulunduğu ortaya çıktı. 

Yunanistan'a geçmeye çalışan mültecilerin arasına karışan FETÖ/PDY ve PKK/KCK şüphelisi 9 kişi, denetimler sırasında yakalanarak gözaltına alındı. Türkiye'nin sınır kapılarını açmasıyla başlayan göçmen hareketliliği sürüyor.

Fotoğraflar: Anadolu Ajansı

 

Kapıların açılmasıyla yollara dökülüp, Yunanistan kapılarına dayanan göçmenlerin içine karışan teröristler de, krizi fırsata çevirmenin peşinde. Suçluların mültecilerin arasına karışarak kaçmasını önlemek amacıyla, Edirne'de Hudut Karakolu ekipleri, Meriç ilçesine bağlı Doyran Köyü ve Karaağaç Mahallesi'nde, 1´inci derece askeri yasak bölgede denetim yaptı.

Denetimler sırasında, mültecilerin arasına karışarak, Yunanistan´a geçiş yapmak isteyen 5 FETÖ üyesi ve 4 PKK zanlısı 9 kişi yakalandı. Zanlılardan 8´i jandarmaya, 1´i Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildikten sonra, sevk edildiği adliyede tutuklandı. Jandarmadaki 8 şüphelinin sorguları ise sürüyor.

Fotoğraflar: Anadolu Ajansı

 

BU VİEDO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

 

Yorumlar