Muhittin Özdemir kimdir, nerelidir?

Muhittin Özdemir, son kararnameyle bir kez daha Adalet Akademisi Genel Başkanlığına getirildi. Peki, Muhittin Özdemir kimdir, nerelidir, daha önce hangi kurumlarda çalıştı?

Google Haberlere Abone ol
Muhittin Özdemir kimdir, nerelidir?

Muhittin Özdemir kimdir, nerelidir, daha önce hangi kurumlarda çalıştı, uzmanlık alanı nedir soruları merakla soruluyor. Resmi Gazetenin son sayısında Cumhurbaşkanlığı kararıyla Özdemir Adalate Akademisi Genel Başkanı olarak atandı. Atama sonrasında gözler Özdemir'in biyografisine çevrildi. 

MUHİTTİN ÖZDEMİR KİMDİR?

Muhittin Özdemir 20 Nisan 1975 tarihinde Tokat ilinin Niksar ilçesinde doğdu. 

Özdemir, 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

2007 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans diploması aldı.

Ankara Barosunda avukatlık stajını tamamlayarak avukatlık ruhsatını alan Özdemir, 1998 yılında ilk kez ÖSYM tarafından düzenlenen hâkimlik sınavını kazanarak Ankara Adliyesinde hâkim adayı olarak hakimlik mesleğine başladı. 19 Mayıs, Yeşilhisar, Konya-Ereğli ve Gaziantep adliyelerinde çeşitli mahkemelerde hâkimlik yaptı.

2013 yılında Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne tetkik hâkimi olarak atanan Muhittin Özdemir, 26 Kasım 2013 tarihinde Mağdur Hakları Dairesi Başkanlığı görevine atandı. Türk adalet sisteminde “Adli Görüşme Odaları” ile “Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü” gibi iki önemli kurumun kurulmasına katkı sağladı.

3 Mart 2019 tarihinde Hâkim Savcı Eğitim Merkezine müdür olarak atanan Özdemir, 34 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile “Türkiye Adalet Akademisi” kurulması üzerine 6 Mayıs 2019 tarihinde Adalet Akademisi Başkanı olarak görevlendirildi.

Muhittin Özdemir, evli ve iki çocuk babası.

DİĞER ATAMALAR

Ticaret Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi ile Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kuruluna ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığına Muhittin Özdemir atandı.

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu İkinci Başkanlığına, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanı Hayrettin Kurt getirildi.

Ticaret Bakanlığı Kastamonu Ticaret İl Müdürü Sefa Özata görevden alındı.


 

Yorumlar