Mühendisin evinde ölü bulunmasına dava

- Kartal'da evinde bıçaklanarak öldürülen mühendis Volkan Karadeli'nin cinayet şüphelisi olduğu iddiasıyla tutuklanan 17 yaşındaki şüpheli hakkında, "tasarlayarak kasten öldürme" ve "konutta veya eklentilerinde yağma" suçundan 34 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı

Google Haberlere Abone ol
Mühendisin evinde ölü bulunmasına dava

İSTANBUL (AA) - Kartal'da evinde bıçaklanarak öldürülen Volkan Karadeli'nin (36) katil zanlısı olduğu iddiasıyla yakalanan ve tutuklanmasına karar verilen şüpheli M.A. (17) hakkında, "tasarlayarak kasten öldürme" ve "konutta veya eklentilerinde yağma" suçundan 34 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Bir GSM şirketinde mühendis olarak çalışan Volkan Karadeli'nin 3 Mart'ta Kartal'daki evinde öldürülmüş halde bulunduğu anlatıldı.

Yapılan incelemede, Karadeli'nin evinin dağınık olmadığının ve kapı kilitlerinin zorlanmadığının belirlendiği aktarılan iddianamede, kamera kayıtlarından şüphelinin tespit edildiği ve Adana'da yakalandığı belirtildi.

İddianamede, yakalanan şüpheli M.A'nın 15-18 yaş grubunda çocuk olduğu ifade edilerek, avukat eşliğinde alınan ifadesinde ise eylemi tasarlayarak işlemediğini, ani gelişen bir olay olduğunu, Karadeli'ye ait eşyaları ise bulunmamak için aldığını belirterek, adam öldürme suçunu kabul ettiği ifade edildi.

Otopsi raporuna göre Karadeli'nin vücudunda 29 adet delici ve kesici alet yaralanmasının tespit edildiği aktarılan iddianamede, şüpheli M.A'nın Volkan Karadeli'yi birden fazla darbe ile yaralamak suretiyle tasarlayarak öldürdüğü, cep telefonu ile bilgisayarını aldığının anlaşıldığı kaydedildi.

İddianamede, bu kapsamda şüpheli M.A'nın "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 18 yıldan 24 yıla, "konutta veya eklentilerinde yağma" suçundan da 6 yıl 8 aydan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianame, gönderildiği Anadolu Cocuk Ağır Ceze Mahkemesince kabul edildi. Şüpheli M.A, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

- Olay

Bir GSM şirketinde mühendis olarak çalıştığı belirtilen Volkan Karadeli'ye (36), telefonla ulaşamayan iş arkadaşlarının durumu polise bildirmesi üzerine, çilingir yardımıyla eve giren ekipler, Karadeli'nin cesedini bulmuştu.

Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin başlattığı çalışma kapsamında olay yeri çevresindeki güvenlik kamera görüntülerinden şüphelinin kimliği tespit edilmişti. Şüphelinin Adana'nın Seyhan İlçesine kaçtığını belirleyen ekipler, düzenlenen operasyonla M.A.'yı (17) yakalamış, şüphelinin yanında Karadeli'ye ait olduğu belirlenen dizüstü bilgisayar da ele geçirilmişti.

Şüpheli M.A, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe "tasarlayarak kasten öldürme" ve "kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlarından tutuklanmıştı.

Yorumlar