Muharrem İnce'ye yönelik kumpas davasında karar

Muharrem İnce'ye yönelik seçim öncesinde kurulan kumpasa dair davada karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
Muharrem İnce'ye yönelik kumpas davasında karar

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik sosyal medyada yapılan paylaşımlarla kumpas kurulduğu iddiasıyla yargılanan iki kişi, "FETÖ'ye yardım" suçlamasından beraat etti.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanıklar Oktay Yaşar ve Veli Koçak hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım" suçundan beraat kararı verildi.

SAVCININ MÜTALAASI VE MAHKEMENİN KARARI

Cumhuriyet savcısı, sanıkların yargılandığı suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek beraatlerini talep etti. Ayrıca, sanıklar hakkında "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Mahkeme, savcının bu talepleri doğrultusunda sanıkların beraatine ve "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

DAVANIN ARKA PLANI

İddianamede, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra örgüt üye ve yöneticilerinin yurt dışına kaçarak Türkiye aleyhine sosyal medya üzerinden paylaşım ve dezenformasyon haberler yapmaya çalıştıkları belirtilmişti.

Muharrem İnce'ye yönelik sahte pornografik video görüntüsü ve sahte dekontun sosyal medyada dolaşıma sunulduğu, bu görüntülerin firari FETÖ mensupları tarafından yayıldığı ve sanıklar tarafından da paylaşıldığı anlatıldı.

Yorumlar