Muharrem İnce: Taksim'de kendimi yakarım

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesine giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen ve Erdoğan'ın kendisine "Senin CHP genel başkanı olman lazım" dediğini iddia ettiği ismi açıkladı. Rahmi Turan'ın işaret ettiği Muharrem İnce'den açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Muharrem İnce: Taksim'de kendimi yakarım

Rahmi Turan tarafından ortaya atan ve 3 gündür Türkiye'nin gündemini meşgul eden iddianın ardından merakla beklenen ismi açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından olayla ilgili daha önce yalanlama gelirken Rahmi Turan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen adamın Muharrem İnce olduğunu iddia etti. İddiaların ardından Barış Yarkadaş'a mesaj atan İnce, "Kanıtlasınlar Taksim'de kendimi yakarım" dedi.

"HESAPLAŞACAĞIZ"

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Muharrem İnce, daha ilk günden Rahmi Turan'ın dile getirdiği iddiaların merkezine kendi isminin oturtulacağını tahmin ettiğini söyledi. İnce, "Bunun benim üzerimden parti içi muhalefete yönelik bir operasyon olduğunu ve bunun Genel Merkezin mutfağında bir çete tarafından pişirildiğini biliyordum. Tahminlerimde yanılmadım." ifadelerini kullandı.

"BU İŞ YARGIYLA SINIRLI KALMAYACAKTIR"

İddiaların kendisiyle yakından uzaktan ilgisi olmadığını belirten İnce, iddiaların kendisi ve kendisi üzerinden parti içi muhalefete yönelik bir saldırı olduğunu dile getirdi.

Rahmi Turan'la yargı önünde hesaplaşacağını söyleyen Turan, "Bu şerefsiz, onurdan insanlıktan nasip alamamış kalemşörle ve kaynağım dediği saray soytarısıyla mutlaka yargı önünde hesaplaşacağız. Bu iş elbette sadece yargıyla sınırlı kalmayacaktır. Siyaseten bu operasyonun parçası olan ve Cumhurbaşkanlığı seçim akşamından bu yana şahsıma yönelik kampanya yürütenlerle de hesaplaşmamız kamuoyunun huzurunda devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Kimsenin yaptığının yanına kalmayacağını ve kendinden emin olduğunu kaydeden Muharrem İnce, şunları kaydetti: Madem ismimi ortaya attınız elinizdeki belgeleri de tüm Türkiye ile paylaşmanızı bekliyorum.Bu konu artık benim için siyasi bir konu olmanın çok ötesine geçmiş bulunmaktadır. CHP yönetimi bu saatten sonra konuyu geçiştiremez. Bu konuyla ilgili benim üzerimden mutlaka bir disiplin soruşturmasını da başlatmalıdır. Ya dataraf olarak konuyu yargıya taşıyıp kendi duruşunu göstermelidir.

NE OLMUŞTU

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, geçtiğimiz günlerde köşesinde kaleme aldığı bir yazı ile CHP'li bir ismin gizli plaka ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü gittiğini iddia etmişti. Yoğun baskılara rağmen bir süre ismi açıklmayan Turan, kaynağından aldığı bilgiye göre, Erdoğan'ın o isme "Senin CHP genel başkanı olman lazım" dediğini öne sürmüştü. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı konuyla ilgili açıklama yaparak iddiaları yalanladıktan sonra konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Beştepe'de bir CHP'li ile görüşme" iddialarını yalanladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini de yalanlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir CHP'li benim makamıma gelmiş. Genel Başkan olabilirim diye benimle müzakere etmiş. Çok açık net kameralar karşımızda. Böyle bir şey olduysa ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, Bay Kemal de CHP'nin başından ayrılacak mı? O da kendisinin ortaya koysun. Buradan meydan okuyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar