Muhammed ismi ABD'de ilk 10 arasında

Avrupa'da geçtiğimiz yıllarda bir çok ülkede yeni doğan bebeklere en çok verilen isimlerden biri Muhammed olmuş ve bu durum Avrupa'da 'İslamlaşıyoruz' yorumlarına neden olmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Muhammed ismi ABD'de ilk 10 arasında

Hazreti Peygamberin adı Avrupa'nın ardından Amerika'da da yeni doğan bebeklere konulan isimler arasındaki yükselişini sürdürüyor. İngiltere geçtiğimiz yıllarda en çok konulan isimlerde ülke genelinde 8'inci sıraya kadar yükselen Muhammed ismi bazı bölgelerde ilk sırada yer almıştı.

Diğer Avrupa ülkelerinde de yeni doğanlara en çok konulan isimler arasında yer alan Muhammed ismi şimdide ABD'de yükselini sürdürüyor.

BabyCenter tarafından hazırlanan ülkenin popüler isimler listesinde Muhammed ismide yer aldı. Liste ülke medyasında geniş yer buldu.

MUHAMMED İSMİ İLK 10'DA YER ALDI

Raporda ABD'deki Hristiyan ve diğer dinlere mensup ailelerin çocuklarına verdiği isimler konusunda çok geniş bir seçeneğe sahip olduğu belirtilirken ülkedeki Müslümanların ise geleneksel olarak İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in adını vermeye devam ettiği belirtildi.

DAHA DA YÜKSELEBİLİR

Muhammed adının 2000'li yıllarda en çok konulan isimler arasında 620'nci sırada olduğu kaydedilirken 2019'da 345'inci sıraya yükseldiği belirtildi. Raporda bu rakamın, Muhammed isminin farklı kullanımlarından dolayı daha da yükselebileceğine işaret edildi.

Rapora göre, 2019 yılında en çok konulan ilk 10 isim sıralamasında birinci sırayı Liam ismi aldı. İkinci sırada en çok konulan Jackson, ismi alırken Noah, Aiden, Grayson, Caden, Lucas, Elijah, Oliver ismi de en çok konulan isimler arasında yer aldı. Peygamber efendimizin adı Muhammed isimi ise 10'uncu sırada yer aldı.

KIZ ÇOCUKLARINDA ALİYE TERCİH EDİLDİ

Öte yandan kız çocuklarına verilen isimlerde de bir Müslüman ismi ilk 10'a girdi. Raporda yer alan verilere göre, Müslüman ismi olan "Aliye" ABD'de kız çocuklarına verilen isimler arasında ilk 10'a girdi. Rapora göre, listede birinci sıradaki Sophia ismini sırasıyla Olivia, Emma, Ava, Aria, Isabella, Amelia, Mia, Riley ve Aliye isimleri takip etti.

Yorumlar