Muhammed Ali son yolculuğuna uğurlanıyor

- Efsane boksör Muhammed Ali'nin naaşı son yolculuğuna uğurlanmak üzere çocukluğunun geçtiği Louisville caddelerinde dolaştırılıyor - Cenaze, Ali'nin çocukluğunun geçtiği ev, boksu öğrendiği salon ve adını taşıyan müzenin de aralarında bulunduğu yaklaşık 30 kilometrelik güzergah katedildikten sonra Cave Hill Mezarlığı'nda toprağa verilecek

Google Haberlere Abone ol
Muhammed Ali son yolculuğuna uğurlanıyor

LOUISVILLE (AA) - ABD'de, solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybeden ABD'li efsane boksör Muhammed Ali'nin naaşı, son yolculuğuna uğurlanmak üzere kortej eşliğinde Louisville caddelerinde dolaştırılıyor.

Muhammed Ali'nin doğduğu Kentucky eyaletinin Louisville şehri sokaklarında binlerce Muhammed Ali hayranı, efsane boksörü son yolculuğuna uğurluyor.

Ali'nin naaşı, cenaze evinden alınarak kortej eşliğinde yola çıkarıldı. Cave Hill Mezarlığı'na kadar yaklaşık 30 kilometre sürecek yolculukta ünlü sporcunun naaşı, çocukluğunun geçtiği Grand Sokağı'ndaki evi, boksu öğrendiği spor salonu ve adına kurulan müze ile ismine taşıyan caddenin de aralarında bulunduğu güzergahtan geçecek.

Naaşın cenaze aracına konması sırasında tabutu, ünlü sporcular Mike Tyson, Lennox Lewis ile aktör Will Smith ve yakınları kaldırdı. Ali'nin eşi Lonnie ile eski eşleri ve çocukları da korteje katıldı.

Sabahın erken saatlerinde güzergah çevresinde toplanan Muhammed Ali hayranları, kortejin geçişi sırasında efsane boksöre veda ediyor. Kortej geçerken sporcunun hayranlarından "Ali, Ali" sesleri duyuluyor.

Muhammed Ali'nin cenazesinin toprağa verilme töreninin, sadece ailesi ve yakınlarına açık olacağı belirtildi.

Ali'nin cenazesinin defnedilmesinin ardından son tören ise "KFC Yum! Center"da yapılacak. Bu törene diğer dinlerden temsilciler ile farklı toplum kesimlerinden Muhammed Ali'nin yaklaşık 15 bin seveninin katılması bekleniyor.

Buradaki törende eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın yanı sıra oyuncu Will Smith, komedyen Billy Crystal ve spor sunucusu Bryant Gumbel'ın da konuşma yapacağı duyuruldu.

Muhammed Ali'nin cenaze namazı, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Freedom Hall'da kılınmıştı. Tüm zamanların en iyi boksörü olarak kabul edilen 74 yaşındaki Muhammed Ali, Phoenix'te solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle kaldırıldığı hastanede 3 Haziran'da hayatını kaybetmişti.

Yorumlar