Muhalifler Serakib ilçesini geri almayı başardı

Son Dakika: İdlib'in hayati öneme sahip olduğu belirtilen Serakib ilçesinin muhalifler tarafından geri alındığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Muhalifler Serakib ilçesini geri almayı başardı

Suriye'nin kuzeyinde bulunan İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde M4 ve M5 kara yollarının birleştiği noktada yer alan Serakib ilçesi, rejim güçleriyle şiddetli çatışmaların ardından ılımlı muhaliflerin kontrolüne geçti. 

Bölgeden gelen son haberler ilçenin ele geçirildiği yönünde. dün akşam geç saatlerde ilçe merkezinin dış mahallerine ulaşan ılımlı muhalifler, ilerleyen saatlerde rejim güçlerinin hatlarını aşmayı başardı. Kentin dış mahallelerine giren ılımlı muhalifler sabaha kadar süren şiddetli çatışmaların ardından ilçe merkezini tümüyle ele geçirdi. Serakib ilçesi, ülkenin en önemli kentlerini birbirine bağlayan M4 ve M5 kara yollarının birleştiği stratejik bir noktada yer alıyor.

M4 karayolu, Lazkiye’in Halep ve Hama’yla bağlantısını sağlarken, M5 kara yolu da Halep-Şam bağlantısını kuruyor. Bu arada İdlib'in güneyinde, M4 yolunun altında yer alan bölgede Rus savaş uçaklarının şiddetli saldırılarla destek verdiği Beşşar Esed rejimi ordusu ve İran Devrim Muhafızlarının emrindeki terörist gruplar 20'ye yakın köy ya da çiftlik benzeri yerleşimi ele geçirdi. 

RUSYA VE REJİM MUTABAKATLARA UYMADI

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib, neredeyse iç savaşın başından bu yana muhaliflerin ve rejim karşıtı silahlı grupların kalesi niteliğinde bulunuyor. İç göçle nüfusu 4 milyona ulaşan İdlib'in merkezi, 2015'te muhaliflerin kontrolüne geçti. İdlib, rejimin en yoğun hedef aldığı bölgelerin başında geliyor.

ANKARA'DA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Öte yandan Türk ve Rus heyetlerinin İdlib konusundaki dördüncü tur görüşmeleri Ankara'da dün başladı, bugün ise devam ediyor.

Yorumlar