Muhalefet partileri Soylu istifası için ne dedi?

İçişleri Bakanı Soylu'nun istifası AK Parti'de olduğu kadar muhalefette de şaşkınlıkla karşılandı. CHP, HDP ve İyi Parti cephesinde istifa kararı memnuniyetle karşılanırken, AK Parti, MHP ve BBP'de istifa kararı üzüntüyle karşılandı.

Google Haberlere Abone ol
Muhalefet partileri Soylu istifası için ne dedi?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun koronavirüs nedeniyle alınan sokağa çıkma yasağı sırasında yaşananlardan sonra istifa ettiğini açıklaması bütün Türkiye'de şaşkınlıkla karşılandı. Soylu'nun istifa kararı AK Parti cephesinde büyük üzüntüyle karşılandı. Ancak muhalefet cephesinde ise istifa memnuniyetle karşılandı. 

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Habertürk canlı yayınında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Kararı tek başına Süleyman Soylu'nun alacağına inanmıyorum. Sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak pek çok çevreden öneri geldi ve hiçbiri uygulanmadı. Sonunda cumartesi ve pazara denk geldi. Geç saatlerde açıklandı. Dediğim gibi, bütün karar mekanizmalarını oluşmasında nihai söz sahibi olan Erdoğan'dır. Sayın Erdoğan'ı kurtarmak için Sayın Soylu'nun istifa etmesini anlayışla karşılıyorum" ifadelerini kullandı.

AKŞENER İSTİFADAN MEMNUN OLDU

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Süleyman Soylu'nun istifasını memnuniyetle karşıladığını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı: Hatayı ve başarısızlığı kabullenmek, sorumluluğunu üstlenmek olgunluk gerektirir. Sayın Süleyman Soylu'ya göstermiş olduğu olgun davranış nedeniyle teşekkür ediyorum. Aynı olgunluğu başarısızlıklarıyla birer marka haline gelmiş Damat'tan ve Tarım Bakanı'ndan da bekliyorum...

BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ'DEN SOYLU'YA DESTEK

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Cumhuriyet tarihimizin en başarılı İçişleri bakanlarından olan, terörle mücadele başta olmak üzere tüm görev alanlarında çok başarılı, özverili çalışmalar yürüten Sayın Süleyman Soylu'nun istifa kararı milletimizi üzmüştür" dedi.

Destici, İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun istifası ile ilgili Twitter hesabından açıklamada bulunarak, "Cumhuriyet tarihimizin en başarılı İçişleri bakanlarından olan, terörle mücadele başta olmak üzere tüm görev alanlarında çok başarılı, özverili çalışmalar yürüten Sayın Süleyman Soylu'nun istifa kararı milletimizi üzmüştür. Temennimiz kararın Cumhurbaşkanımızca kabul edilmemesidir" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar