Muhafız Alayı darbe girişimi davası

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin 521 kişinin yargılandığı davada, ara karar öncesi mütalaasını açıklayan savcı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi

Google Haberlere Abone ol
Muhafız Alayı darbe girişimi davası

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin davada, aralarında eski alay komutanları Muhsin Kutsi Barış ve Muhammet Tanju Poshor'un da bulunduğu 521 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmada, sanıklar ve taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme başkanının, ulaşan bilgi ve belgeleri okumasının ardından duruşma savcısı mütalaasını açıkladı.

İddia makamı, Milli Savunma Bakanlığının suçtan zarar görme ihtimaline binaen katılma talebinin kabul edilmesini, daha önceki ara kararlar gereği yazılan müzekkerelerin mahkemeye ulaşması için ilgili yerlerin uyarılmasını istedi.

Dava konusu olaylara ilişkin tanıkların gelecek celselerde ifadelerinin alınmasını isteyen savcı, sanık savunmalarında belirtilen foto film merkezinde görevli kişinin çektiği iddia edilen tüm fotoğraf ve video görüntülerinin temin edilmesini de talep etti.

Savcı, tutuklu tüm sanıkların atılı suçları işlediklerine dair haklarındaki kuvvetli suç şüphesinin devam ediyor olması, atılı suçların cezasının üst sınırı da dikkate alınarak, kaçma şüphelerinin varlığı gibi nedenlerle tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme, daha sonra beyanda bulunmak isteyen sanıklara da söz hakkı verdi.

Duruşmaya, öğle arasından sonra devam edilecek.

Yorumlar