"Muhabir kitabı gazetecilik alanında rehber olacak"

- TÜ Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatipler: - "Bu mesleğe girmek, bu meslekte kariyer sahibi olmak isteyen değerli öğrencilerimize Muhabir kitabının ışık tutacağına, yol göstereceğine ve muhabir olmanın ne kadar önemli olduğunu anlatacağına inanıyorum"

Google Haberlere Abone ol
"Muhabir kitabı gazetecilik alanında rehber olacak"

EDİRNE (AA) - Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Muhabir" kitabını inceleyen Trakya Üniversitesi (TÜ) Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri ve akademisyenleri, kitabın, derslerinde önemli bir kaynak olacağını belirtti.

TÜ Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Hatipler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda icra ettiği faaliyetlerin çok önemli olduğunu söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 6 Nisan 1920'de kurduğu AA'nın kurucu heyetinde Edirne temsilcisi Enver Nureddin'in de yer aldığını dile getiren Hatipler, AA'nın bugün dünyanın en büyük haber ajansları arasında yer aldığını vurguladı.

AA'nın, özellikle Türkiye'nin atlattığı darbe dönemlerinde bile tarafsız ve bağımsız gazetecilik yaptığını aktaran Hatipler, "Anadolu Ajansı yıllardır ciddi şekilde habercilik faaliyetini devam ettirmektedir. Bunun yanında Anadolu Ajansı yayınları arasında 'Muhabir' kitabı yayınlandı. Bundan dolayı da mutlu olduk. Bu mesleğe girmek, bu meslekte kariyer sahibi olmak isteyen değerli öğrencilerimize Muhabir kitabının ışık tutacağına, yol göstereceğine ve muhabir olmanın ne kadar önemli olduğunu anlatacağına inanıyorum. Muhabir kitabı, gazetecilik alanında da rehber olacak." dedi.

- "Sektörde çok önemli bir yeri dolduracak"

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Öğretim Görevlisi Nevin Ağır da öğrencilerin haber yazma dersi gördüğünü belirterek, "Öğrencilerimize habercilik dersi verirken ajansın çıkardığı Muhabir kitabından yararlanacağımıza eminiz. Sektörde çok önemli bir yeri dolduracak. Haberin toplanmasından, okuyucuya ulaşmasına kadar süreci çok güzel anlatmışlar. Haberci diliyle anlattıkları için, bunun yararlı ve kaynak kitabı olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Öğretim Görevlisi Zuhal Demir ise Anadolu Ajansı'nın Türk basın tarihi için önemli bir kurum olduğunu hatırlatarak, ajansın Kurtuluş Savaşında oynadığı rolün çok önemli olduğunu vurguladı.

Demir, şöyle konuştu:

"Günümüzde de Anadolu Ajansı bu önemini korumaya devam ediyor. Bu Türk basını için çok önemli. Muhabir kitabı ile öncü rol oynayacağına inanıyorum. Basın hayatında zaman zaman rastladığımız yazım hataları çok önemli bir konu. Hataların düzeltilmesi yönünde bu kitapta bilgilerin olması tüm muhabirler için önemli bir kaynak olacaktır."

- Gazetecinin başucu kitabı

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencisi Serap Odabaş, kitabın gazetecilik dersi için önemli bir kaynak olacağını belirterek, "Derslerimizi işlerken her zaman kaynak olarak ajansın haberleri örnek gösteriliyordu. Muhabir kitabıyla da bu örneklerin bilgilerine ulaşacağız." görüşünü dile getirdi.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencisi Bilge Şarkbülbülü de derslerde gerek ajansın tarihi gerekse haberciliği ile ilgili hocalarının bilgiler aktardığını, Muhabir kitabının öğrencilere hem teorik hem de uygulama kısmında yardımcı olacağını kaydetti.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencisi Yasin Fehmi Yıldırım, Muhabir kitabının hem iş hayatında hem de öğrencilik yıllarında güzel bir kaynak olduğunu ifade ederek, "Bu kitabı her zaman başucumda bulundurup her zaman destek alacağım. Kitabı çok beğendik." diye konuştu.

AA'nın tecrübeli muhabirleri ve ekibi tarafından hazırlanan Muhabir kitabı, seçkin kitapçılardan temin edilebiliyor.




Yorumlar