Muğla'daki terör operasyonları

- Köyceğiz ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda kaçan bir PKK'lı teröristin yakalanması için operasyonlar devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
Muğla'daki terör operasyonları

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda kaçan bir PKK'lı teröristin yakalanması için operasyonlar sürdürülüyor.

Köyceğiz ilçesinde 5 teröristin etkisiz hale getirildiği, kaçan bir teröristin ilçedeki portakal bahçesinde meydana gelen patlamada ölmesinin ardından kaçan diğer teröristin yakalanması için bölgedeki çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Bölgeyi çembere alan Muğla Zıpkınlar Komando Taburu ile Bornova Komando Tugayı ve Polis Özel Harekat ekipleri, arazideki arama çalışmalarını sürdürüyor. İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat, terör, asayiş ve çevik kuvvet ekipleri ise Köyceğiz liçesinin giriş ve çıkış noktalarında bulunan güzergahtaki tüm araçları arayarak, kimlik kontrolü yapıyor.

Ekipler, yolcu otobüslerini de durdurarak bagaj araması, kimlik kontrolü ve sorgulaması gerçekleştiriyor.

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde 4 Ekim'de yapılan yol kontrolünde 4 terörist ve 3 iş birlikçisi yakalanmış, bir gün sonra da Köyceğiz ilçesindeki ormanlık alanda 5 terörist etkisiz hale getirilmişti. Kaçan 2 terör örgütü üyesinden biri saklandığı portakal bahçesinde, civardaki vatandaşlarca fark edilmesi üzerine paniğe kapılıp üzerindeki el bombasını patlatmıştı. Diğer teröristin yakalanması için operasyon başlatılmıştı.

Yorumlar