Muğla'daki orman yangını

- Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Şahin: - "Arıcıların sorunlarıyla yakından ilgileneceğiz. Arıcılarımızın yanındayız" - Arı kovanları yananlardan Yaşar: - "Yangından bir gün önce Afyonkarahisar'dan 400 arı kovanını bölgeye getirmiştim. Yaklaşık 60 kovanın yanmasını izlemekten başka hiçbir şey yapamadım"

Google Haberlere Abone ol
Muğla'daki orman yangını

MUĞLA (AA) - Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, Muğla'daki orman yangınında arı kovanlarının yanmasına ilişkin "Arıcıların sorunlarıyla yakından ilgileneceğiz. Arıcılarımızın yanındayız." dedi.

Menteşe ilçesi Akbük Mahallesi'nde 6 Eylül'de başlayan orman yangını sonrası bölgede hasar tespit çalışmaları sürüyor. Mahalleli, yetkililerin sağladığı imkanlarla yaralarını sarmaya çalışıyor. Alevlerin arasında kalan çok sayıda arı kovanı yandı.

Kovanlarının bir kısmı yanan Beyhan Yaşar (50), yangını haber alır almaz arılarının yanına koştuğunu söyledi.

"Yangından bir gün önce Afyonkarahisar'dan 400 arı kovanını bölgeye getirmiştim. Yaklaşık 60 kovanın yanmasını izlemekten başka hiçbir şey yapamadım" diyen Yaşar, yanmayan kovanlardaki arıların da dumandan etkilendiğini bildirdi.

Rüzgarın etkisiyle alevlerin kovanların olduğu alana sıçradığını aktaran Yaşar, barakadaki hiçbir şeyi kurtaramadıklarını kaydetti.

- "Aracılarımızın yanındayız"

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı ve Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, yangında zarara uğrayan arıcılarla ilgili yetkililerin hasar tespitinin ardından işlemlere başlanacağını bildirdi.

Bölgede sadece yanan arıların değil, yanmayan kovanların da hasarı olduğunu belirten Şahin, "Bölgede yaklaşık 200 bin arı kovanı var. Yangın sırasında işçi arılar dışarıda olduğu için bunların birçoğu telef oldu. Arıcıların sorunlarıyla yakından ilgileneceğiz. Arıcılarımızın yanındayız. Yanarak kaybolan çamlık alanların yenilenmesi için de yetkililer çalışmalar yapacak." diye konuştu.

Yorumlar