Muğla'da Badem Çiçeği Festivali

- Festivalin ikinci gününde vatandaşların katılımıyla "Badem Çiçeği Yürüyüşü" gerçekleştirildi

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da Badem Çiçeği Festivali

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Datça ilçesinde "Badem Çiçeği Yürüyüşü" düzenlendi.

Badem Çiçeği Festivali'nin ikinci gününde gerçekleştirilen yürüyüş, ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Yaka Mahallesi'ndeki Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi (UKKSA) önünden başladı.

Çeşme köyünde sona eren ve yaklaşık 3 kilometre süren yürüyüşe, Kaymamam Vehbi Bakır, Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ile çok sayıda kişi katıldı.

Yürüyüşe katılanlar, ilçenin sembolü haline gelen badem ağaçları önünde fotoğraf çektirdi.

Kaymakam Bakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Datça'nın tüm ayları ve mevsimleriyle ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu söyledi.

Baharın ilk Datça’ya geldiğini belirten Bakır, "Datça, yılın bütün zamanlarında ayrı bir güzellik sunuyor. Bu festivalin Datça'nın bütün güzelliklerinin tanıtılmasına vesile olmasını umut ediyorum. Baharın geldiği bu günlerde ülkemizin bütün coğrafyasına, dağlarına, ovalarına baharın gelmesini diliyorum." dedi.

Datça'nın tarihi zenginliklerinin yanı sıra güzel doğası ve sanata duyarlı insanlarıyla ülkenin en nadide köşelerinden biri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Uçar ise "Datça'nın sanata ve sanatçıya ne kadar önem verdiğinin en güzel göstergesi UKKSA'dır." diye konuştu.

Festival, yarın sona erecek.

Yorumlar