Muğla Valisinden düzeltme: 10 değil 9 kişi yakalandı

Marmaris'te aranan firari askerlerin etrafı sarıldı. Kayıp 12 askerden 9'u daha yakalandı

Google Haberlere Abone ol
Muğla Valisinden düzeltme: 10 değil 9 kişi yakalandı
Darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast düzenlemek için otel baskınına katılan askerlerden firari olanları için düzenlenen operasyonlar Muğla'nın Ula ilçesinde devam ediyor. Kaçan askerlerin Muğla'nın Ula ilçesi Şirinköy bölgesinde bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip kaydırıldı. Operasyon başlatan jandarma timleri megafonlarla darbeci askerlere yönelik ’teslim olun’, çağrılarında bulunmaya başladı. Gelen ilk bilgilere göre darbeci askerlerden 9'u yakalandı. 

Darbeci askerlere yönelik 16 gündür devam eden operasyonlarda şu ana kadar 7 firari asker yakalanmıştı. Yakalananlar arasında örgütün sorumlularından olduğu belirtilen Zekeriya Kuzu da bulunuyordu. Kuzu, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, OHAL kararlarıyla da ordudan atıldı. 

BİLGİ KİRLİLİĞİ

Operasyon bölgesinden gelen farklı bilgilere göre ise henüz yalanan olmadığı yönünde... 

MUĞLA VALİSİ: 10 ASKERİ YAKALADIK

Konuyla ilgili NTV'ye bir açıklama yapan Muğla Valisi Çiçek, kaçak askerlerden 11'nin Ula ilçesinde bulunduğunu, bunlardan 10 tanesinin yakalandığını, birinin ise arandığını söyledi. 

VALİ'DEN İKİNCİ AÇIKLAMA

Muğla Valisi Ahmet Çiçek, ikinci kez yaptığı açıklamada, ilk bilgilere göre 10 kişinin yakalandığını ancak daha sonra yapılan kontrollerde 9 kişinin yakalandığını öğrendiklerini söyledi. 

TİMİN KOMUTANI BİNBAŞI DA YAKALANDI

Yakalanan 9 kişi arasında suikast timinin komutanı Binbaşı Şükrü Seymen de bulunuyor. 

Yakalanan darbeci askerler, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Çetibeli Jandarma Karakoluna götürüldü. 



 

Yorumlar