Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde 20 gözaltı

15 Temmuz girişimi sonra başlatılan operasyonlarda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde 20 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde 20 gözaltı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde 20 kişi gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve KOM ekiplerince sabah saatlerinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi merkez yerleşkesi ve kent merkezindeki lojmanlar ile bazı adreslere operasyon düzenlendi.

Operasyonda aralarında bir rektör yardımcısı, üniversitenin genel sekreteri, özel kalem müdürlüğü çalışanı, yüksekokul müdürü, idari personel ve akademisyenlerin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

 "GÖRDÜĞÜMÜZ KADARI İLE BUNLARIN GİRMEDİĞİ KURUM YOK"

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM'yi bombalayacak kadar canileşen, asker kıyafeti giymiş ama TSK ile hiç ilgisi olmayan ve dışarıdan emir alan az sayıda bir grubun ülkede kalkışma hareketine girdiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde insanların dalga dalga meydanları işgal ederek tankların önüne yattığını ve canları pahasına bu girişimi önlediklerini hatırlatan Harmandar, "Yeni bir Kurtuluş Savaşı verdik. Gördüğümüz kadarı ile bunların girmediği kurum yok. Dolayısıyla bütün kurumlarda bunlarla ilgili operasyonlar devam etmektedir." diye konuştu.

Harmandar, daha önce de YÖK, Muğla Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü ile yakın iş birliği içinde soruşturma başlattıkları bilgisini paylaşarak, "Bu soruşturma kapsamında 8 akademik personelimiz görevinden uzaklaştırılmıştı. Halen de 8 akademisyen hakkında disiplin soruşturmaları devam etmektedir." ifadelerini kullandı.
Soruşturma kapsamında sabah saatlerinde polis ekiplerince operasyon düzenlendiğini belirten Harmandar, "Gözaltına alınanlar arasında çok yakınımda bulunan ve uzun yıllardır tanıdığım isimler var. Bu kişilerden hiçbir şüphem yok. Yanlış ihbarlar nedeniyle gözaltına alındıklarını düşünüyorum. Bunların hepsi soruşturmanın bitmesiyle ortaya çıkacak." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar