MTAIC heyeti Moritanya'da temaslarda

MTAIC heyeti Moritanya Maden Genel Müdürü ile ortak iş birliğini görüştü

Google Haberlere Abone ol
MTAIC heyeti Moritanya'da temaslarda

Maden Tetkik ve Arama Uluslararası Madencilik AŞ (MTAIC) heyeti, Moritanya'nın başkenti Nuakşot'ta Maden Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

MTAIC Genel Müdür Yardımcısı Serkan Özdemir, Moritanya Maden Genel Müdürü Hamoud Ould M’hamed ile yaptıkları görüşmede, madencilik sahasındaki ortak iş birliği ve iki kurumun faaliyetlerini ele aldı.

Toplantıya MTA Sudan ülke koordinatörü Yunus Badem de katıldı.

MTAIC’nin madencilik alanında her türlü bilgi birikimi ve teknolojiye sahip olduğunu ifade eden Özdemir, madencilik alanında her türlü iş birliğine açık olduklarını dile getirdi.

Moritanya Maden Genel Müdürü M’hamed de MTAIC’ye övgüde bulunarak değerli ve endüstriyel madenlerde gelecek vadeden yatırım fırsatları oluşturmak için MTAIC ile iş birliği yapmaya açık olduklarını ifade etti.

M’hamed, iki ülke arasındaki köklü ilişkiler gereği MTAIC’nin Moritanya’daki madencilik sektörünün gelişmesinde önemli bir rol almasını istedi.

Moritanya’da altının yanı sıra demir ve bakır gibi maden rezervleri bulunuyor.

MTAIC heyeti, Moritanya Yatırım Ajansı, Moritanya Ulusal Maden Atıkları Geri Dönüşüm Fabrikaları Birliği ve Moritanya’nın en büyük demir fabrikası olan SNIM’i de ziyaret etti.

Yorumlar