MSÜ soruları neden yayınlanmıyor? MSÜ 2023 soru ve cevapları

MSÜ soruları neden önceki yıllarda yayınlandığı gibi bu yıl da yayınlanmıyor, bu yıl neden soruların sadece yüzde 10'u yayınlandı soruları merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
MSÜ soruları neden yayınlanmıyor?

MSÜ soruları neden yayınlanmıyor, neden sadece yüzde 10'u yayınlandı soruları günün en çok cevabı aranan sorular oldu. 

MSÜ, Milli Savunma Üniversitesi'nin kısaltmasıdır. Türkiye'de bulunan bir askeri üniversitedir ve Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yönetilir. MSÜ, lisans ve lisansüstü seviyelerinde askeri eğitimler sunmaktadır.

MSÜ bünyesinde, Harp Okulu, Kara Harp Okulu, Hava Harp Okulu, Deniz Harp Okulu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi gibi birçok fakülte ve okul yer almaktadır. Bu fakültelerde öğrenciler, disiplinli bir askeri eğitim almaktadırlar. Bunun yanı sıra öğrenciler, akademik derslerin yanı sıra sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlere de katılırlar.

MSÜ soruları neden yayınlanmıyor
MSÜ soruları neden yayınlanmıyor

 

MSÜ, sadece Türkiye'nin değil, aynı zamanda birçok ülkenin de öğrencilerini kabul etmektedir. Üniversitenin amacı, öğrencilere askeri liderlik ve yönetim becerileri kazandırmak, askeri bilimleri ve teknolojileri öğretmek ve ülkenin savunma gücüne katkıda bulunacak nitelikli subaylar yetiştirmektir.

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA

2023 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023-MSÜ) Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı.

MSÜ sınavıyla ilgili olarak ÖSYM'den yapılan açıklamada soruların sadece 10'unun yayınlandığı belirtildi.

ÖSYM yaptığı paylaşımda;

"2 Nisan 2023 tarihinde uygulanan 2023 Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nın (2023-MSÜ) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına, 2 Nisan 2023 tarihinde saat 14.15'ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebilecektir. Temel Soru Kitapçığı’nın görüntüleme süreci, 12 Nisan 2023 tarihi saat 23.59’da sona erecektir." ifadelerini kullandı.

MSÜ SORULARI NEDEN YAYINLANMADI?

Soruların tamamının yayınlanmamasının nedeni kurumun aldığı yeni bir karara dayanıyor. Kurum, her yıl düzenli bir şekilde yapılan sınavlarda sorulacak soruların sürekli benzer konularda olması, üniversitenin sadece savunma ve askeri alanında faaliyet göstermesi ve çıkacak soruların da sadece bu alanla kısıtlı olması nedeniyle soru stokunun tükenmesi riskine karşılık bu kararı almış durumda. Her yıl soru çeşitliliğini artırmak veya yeni sorular bulmak konular nedeniyle sınırlı olduğu için ÖSYM bu şekilde bir karar aldı.

MSÜ SINAVINA GİRİŞ ŞARTLARI NELERDİR?

MSÜ sınavına giriş için bazı şartlar vardır. Bunlar genellikle her yıl yayınlanan sınav kılavuzunda belirtilir ve şartlar yıl içinde değişebilir. Bununla birlikte, genel olarak MSÜ sınavına giriş için aşağıdaki şartlar aranır:

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  2. En az lise veya dengi bir okuldan mezun olmak
  3. 01 Ocak'ta yirmi yaşını bitirmemiş olmak
  4. Erkek adaylar için en az 163 cm, kadın adaylar için en az 159 cm boyunda olmak
  5. Beden kitle indeksinin normal sınırlar içinde olması (18.5-24.9 aralığında olması)
  6. Askeri okullara başvuru yaparken, sağlık sorunları gibi bazı özel şartları da yerine getirmek gerekebilir.

Ayrıca, adayların sınavda başarılı olmak için askeri okullarda okumak istedikleri bölümle ilgili bilgi ve becerilere sahip olmaları da önemlidir. Bu nedenle, sınava hazırlanırken ilgili bölümlerin müfredatını ve konularını öğrenmek ve ona göre çalışmak önemlidir.

MSÜ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MSÜ sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM'nin 2023 sınav takviminde belli oldu. Buna göre, MSÜ sonuçları 27 Nisan tarihinde erişime açılacak.

Adaylar sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.trinternet adresinden ve ÖSYM mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

 https://www.osym.gov.tr/TR,25401/2023-msu-temel-soru-kitapcigi-ve-cevap-anahtarinin-yayimlanmasi--10.html 

MSÜ soruları neden yayınlanmıyor
MSÜ soruları neden yayınlanmıyor

 

Yorumlar