MSB'den bedelli askerlik ücreti hakkında açıklama

MSB, terörle mücadele ve bedelli askerlik ücreti hakkında açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
MSB'den bedelli askerlik ücreti hakkında açıklama

Terörle Mücadelede Son Gelişmeler Milli Savunma Bakanlığı'nda (MSB) düzenlenen haftalık bilgilendirme toplantısında, terörle mücadeledeki son durum ve başarılar ele alındı. Tuğamiral Zeki Aktürk, PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ'ye karşı yürütülen operasyonların sonuçları hakkında bilgi verdi. Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarda 36 teröristin etkisiz hâle getirildiği ve 2023 yılı itibarıyla toplam 2 bin 237 teröristin etkisiz hâle getirildiği belirtildi. 29 Aralık'ta Irak'ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk ve Asos bölgelerinde yapılan hava harekâtlarında, terör örgütüne ait 24 hedefin başarıyla imha edildiği aktarıldı.

Pençe-Kilit Harekâtı'nın Bilançosu Tuğamiral Aktürk, Pençe-Kilit Harekâtı kapsamında bugüne kadar 717 teröristin etkisiz hâle getirildiğini, bin 887 silah ve 792 bin 545 mühimmatın ele geçirildiğini, 2 bin 582 mayın/el yapımı patlayıcının imha edildiğini ve 849 mağara/sığınakın kullanılamaz hâle getirildiğini bildirdi.

Suriye’deki Güvenlik Durumu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'de güvenlik ve huzur ortamını koruma çabalarına değinen Aktürk, son bir haftada gerçekleşen 30 taciz ve saldırıya anında karşılık verilerek 27 teröristin etkisiz hâle getirildiğini ifade etti. 1 Ocak 2023’ten bu yana gerçekleştirilen taciz ve saldırıların toplam sayısının 526'ya, etkisiz hâle getirilen terörist sayısının ise bin 529'a ulaştığı belirtildi.

Sınır Güvenliği ve İhlaller Sınır güvenliği konusunda da bilgi veren Aktürk, son bir haftada sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 118 kişinin yakalandığını, 2 bin 113 kişinin ise sınırı geçemeden engellendiğini söyledi. 2023 yılı başından itibaren yakalananların sayısının 13 bin 758’e, engellenen kişi sayısının ise 209 bin 402'ye yükseldiğini bildirdi.

İsrail ve Filistin Meselesi Tuğamiral Aktürk, İsrail’in Gazze şeridine yönelik saldırılarına dikkat çekerek, egemen ve bağımsız bir Filistin devletinin bir an önce kurulmasının gerekliliğini vurguladı.

Bedelli Askerlik Ücreti MSB Kaynakları, 2024 yılı ilk altı ayı için bedelli askerlik ücreti hakkında yapılacak bilgilendirmenin 'Mali ve Sosyal Haklar' genelgesinin yayımlanmasının ardından yapılacağını açıkladı.

Yorumlar